Πρωινό μπολ με κινόα και κανέλα

Γαρνίρετε με το αγαπημένο σας φρέσκο ή αποξηραμένο φρούτο, ξηρούς καρπούς και σπόρους. Ένα πιάτο vegan και χωρίς γλουτένη.

Υλικά

  • ½ κούπας ωμή κινόα
  • 1 κούπα γάλα αμυγδάλου
  • 1-2 στικς κανέλας
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Πρέζα ανθό αλατιού

Toppings:

  • Αμύγδαλα, σε φέτες, ψημένα
  • Νιφάδες καρύδας, ψημένες
  • Ροδάκινα
  • Βατόμουρα
  • Βιολογικό μέλι Ελάτου, προαιρετικά
  • Έξτρα γάλα αμυγδάλου, προαιρετικά
  • Επιπλέον μπαχαρικά, για τη γεύση (κανέλα, μοσχοκάρυδο κλπ.), προαιρετικά

 

Εκτέλεση

Ξεπλύνετε και στραγγίστε την κινόα.

Τοποθετείστε την σε μια μικρή κατσαρόλα και προσθέστε το γάλα αμυγδάλου, 1-2 στικς κανέλας, βανίλια και αλάτι. Βράστε το μείγμα και στη συνέχεια, καλύψτε και σιγοβράστε για περίπου 15 λεπτά. Κατά τη διάρκεια, ανακατέψτε για να μην κολλήσει.

Μετά από 15 λεπτά, αφαιρέστε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήστε την να σταθεί για 5 λεπτά ή μέχρι να έχει απορροφηθεί το γάλα καλά και η κινόα να είναι μαγειρεμένη. Δοκιμάστε και προσθέστε έξτρα μπαχαρικά, αν θέλετε.

Βάλτε την κινόα σε δύο μπολ και γαρνίρετε με αμύγδαλα, νιφάδες καρύδας και φρούτα. Σερβίρετε με μέλι, αν θέλετε.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.loveandlemons.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post