Ψητή βρώμη με κολοκύθα
Ψήστε και φάτε όλη την εβδομάδα.
Υλικά
- 2 κούπες βρώμη
- ½ κούπας κομμάτια πεκάν
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών με κολοκύθα
- ½ κ.γ. ανθό αλατιού
- 1 κούπα πουρέ κολοκύθας
- 1 ¾ κούπας γάλα της επιλογής σας
- 6 κ.σ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- 2 κ.σ. λάδι καρύδας, λιωμένο – σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς C.
Σε ένα ταψί απλώστε μια αντικολλητική λαδόκολλα. Σε ένα μεσαίο μπολ ενώστε μαζί την βρώμη, τα κομμάτια πεκάν, το μπέικιν πάουντερ, το μείγμα μπαχαρικών και τον ανθό αλατιού.
Ρίξτε τα ξηρά υλικά μέσα στο ταψί.
Στο ίδιο μπολ ενώστε τον πουρέ κολοκύθας, το γάλα, το μέλι, το λάδι και την βανίλια. Περιχύστε το μείγμα πάνω από την βρώμη. Ανακατέψτε ελαφρά μέχρι να ενωθούν όλα.
Ψήστε για 40 – 45 λεπτά μέχρι η κορυφή να έχει ροδίσει και το μείγμα να έχει κάτσει. Αφαιρέστε από τον φούρνο και αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά.
Πριν το σερβίρισμα, γαρνίρετε με μέλι ή προσθέστε ελληνικό γιαούρτι. Αποθηκεύστε το περίσευμα στο ψυγείο για έως και 1 εβδομάδα.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment