Ψητή βρώμη με μπανάνες
Είναι γεμάτο υγιεινά υλικά, γευστικό και θα το αγαπήσουν όλοι!
Υλικά
- 2 κούπες βρώμη
- ½ κούπας κομμάτια πεκάν
- 1 κ.γ. baking powder
- 1 ½ κ.γ. κανέλα
- ½ κ.γ. μπαχάρι
- ½ κ.γ. ανθό αλατιού
- ¾ κούπας λιωμένη μπανάνα ή 2 πολύ ώριμες μπανάνες
- 1 ¾ κούπας γάλα της επιλογής σας
- ¼ κούπας βιολογικό μέλι ελάτου
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- Για το σερβίρισμα: φέτες μπανάνας, βούτυρο αμυγδάλου ή φυστικοβούτυρο
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς C.
Αλείψτε ένα ταψί με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Σε ένα μεσαίο μπολ ενώστε τη βρώμη, το πεκάν, το baking powder, την κανέλα, το μπαχάρι και τον ανθό αλατιού.
Βάλτε τα σε ένα ταψί.
Πολτοποιήστε τις μπανάνες. Στο ίδιο μπολ, ενώστε τις μπανάνες, το γάλα, το μέλι και την βανίλια. Προσθέστε το γάλα στη βρώμη. Ανακατέψτε με ένα πιρούνι.
Ψήστε για 40 – 45 λεπτά μέχρι η κορυφή να ροδίσει. Αφαιρέστε από τον φούρνο και αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά.
Πριν το σερβίρισμα, γαρνίρετε με φυστικοβούτυρο ή βούτυρο αμυγδάλου και μπανάνες.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment