Γιαούρτι με φρέσκα σύκα, μέλι και κουκουνάρι

Γιαούρτι με φρέσκα σύκα, μέλι και κουκουνάρι

Υλικά (8 μερίδες)

  • 3 κ.σ. κουκουνάρια
  • ¼ κούπας βιολογικό μέλι Ελάτου
  • ½ κ.γ. νερό τριαντάφυλλου ή νερό με γεύση πορτοκαλιού
  • 3 κούπες γιαούρτι
  • 16 φρέσκα σύκα, κομμένα στην μέση

 

Εκτέλεση

Ψήστε κουκουνάρια σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μεσαία προς χαμηλή φωτιά ενώ συνεχίζετε να ανακατεύετε.  Θα είναι έτοιμα μόλις ροδίσουν, δηλαδή σε περίπου 4 λεπτά. Μόλις ψηθούν μεταφέρετέ τα αμέσως σε ένα πιάτο.

Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεστάνετε το μέλι με το νερό τριαντάφυλλου σε μεσαία φωτιά ενώ ανακατεύετε συχνά, για περίπου 1 λεπτά. Μην το αφήσετε να βράσει.

Σερβίρετε το γιαούρτι με τα σύκα και από πάνω περιχύστε το μείγμα από μέλι και τα κουκουνάρια.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.bonappetit.com/


Leave a Comment

Pleae note, comments must be approved before they are published