Γιαούρτι με φρέσκα σύκα, μέλι και κουκουνάρι
Υλικά (8 μερίδες)
- 3 κ.σ. κουκουνάρια
- ¼ κούπας βιολογικό μέλι Ελάτου
- ½ κ.γ. νερό τριαντάφυλλου ή νερό με γεύση πορτοκαλιού
- 3 κούπες γιαούρτι
- 16 φρέσκα σύκα, κομμένα στην μέση
Εκτέλεση
Ψήστε κουκουνάρια σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μεσαία προς χαμηλή φωτιά ενώ συνεχίζετε να ανακατεύετε. Θα είναι έτοιμα μόλις ροδίσουν, δηλαδή σε περίπου 4 λεπτά. Μόλις ψηθούν μεταφέρετέ τα αμέσως σε ένα πιάτο.
Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεστάνετε το μέλι με το νερό τριαντάφυλλου σε μεσαία φωτιά ενώ ανακατεύετε συχνά, για περίπου 1 λεπτά. Μην το αφήσετε να βράσει.
Σερβίρετε το γιαούρτι με τα σύκα και από πάνω περιχύστε το μείγμα από μέλι και τα κουκουνάρια.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment