Γιαούρτι με φρέσκα σύκα, μέλι και κουκουνάρι

Υλικά (8 μερίδες)

  • 3 κ.σ. κουκουνάρια
  • ¼ κούπας βιολογικό μέλι Ελάτου
  • ½ κ.γ. νερό τριαντάφυλλου ή νερό με γεύση πορτοκαλιού
  • 3 κούπες γιαούρτι
  • 16 φρέσκα σύκα, κομμένα στην μέση

 

Εκτέλεση

Ψήστε κουκουνάρια σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μεσαία προς χαμηλή φωτιά ενώ συνεχίζετε να ανακατεύετε.  Θα είναι έτοιμα μόλις ροδίσουν, δηλαδή σε περίπου 4 λεπτά. Μόλις ψηθούν μεταφέρετέ τα αμέσως σε ένα πιάτο.

Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεστάνετε το μέλι με το νερό τριαντάφυλλου σε μεσαία φωτιά ενώ ανακατεύετε συχνά, για περίπου 1 λεπτά. Μην το αφήσετε να βράσει.

Σερβίρετε το γιαούρτι με τα σύκα και από πάνω περιχύστε το μείγμα από μέλι και τα κουκουνάρια.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.bonappetit.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post