#Vegan -Nice-Cream

Παγωτό από Μπανάνα και Μύρτιλα

Αυτό το υγιεινό «παγωτό» από μπανάνες και μύρτιλα μπορεί πολύ εύκολα να ικανοποιήσει τη λιγούρα σας για παγωτό, χωρίς να πάρετε τις θερμίδες από τη ζάχαρη και το λίπος ενός συμβατικού παγωτού. Στον χώρο του φαγητού πλέον αυτό το παγωτό έχει το δικό του όνομα που προέρχεται από το προφανές λογοπαίγνιο –nice και ice-cream- και ονομάζεται NICE-CREAM.

Είναι μια πολύ εύκολη, απλή και γρήγορη συνταγή για ένα υγιεινό και ελαφρύ επιδόρπιο που μπορούμε να απολαμβάνουμε χωρίς τύψεις γιατί φτιάχνεται μόνο από μπανάνες και μύρτιλα. Δεν περιέχει καθόλου επεξεργασμένη ζάχαρη, αυγά ή γαλακτοκομικά. Και πιστέψτε με, είναι πεντανόστιμο και απόλυτα δροσιστικό.

Η βάση για το «παγωτό» αυτό (nice-cream) είναι οι μπανάνες και οποιοδήποτε άλλο φρούτο σας αρέσει. Στη συνταγή μπορείτε να προσθέσετε εκχύλισμα βανίλιας ή/και κανέλλα ή ακόμα και κάποιο βούτυρο όπως φυστικοβούτυρο ή βούτυρο αμυγδάλου για έξτρα γεύση.

Τώρα θα κάνουμε την βασική συνταγή για nice-cream από μπανάνες και μύρτιλα, που είναι από τις αγαπημένες μου. Το καλύτερο; Δεν χρειάζεστε παγωτομηχανή! Το μόνο που χρειάζεστε είναι όρεξη για γλυκό και κατεψυγμένες μπανάνες και μύρτιλα. Α! Και ένα μπλέντερ.

 

Υλικά:

  • 3 μπανάνες, κατεψυγμένες και ώριμες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια (καλό είναι πρώτα να τις ξεφλουδίσετε, μετά να τις κόψετε σε κομμάτια και έπειτα να τις καταψύξετε)
  • 1 κούπα μύρτιλα, κατεψυγμένα
  • 1 κ.γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κ.γλυκού κανέλλα (προεραιτικά)

Εκτέλεση:

Βάζετε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπλέντερ και αναμιγνύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει λείο (ίσως χρειαστεί με μία σπάτουλα να ανακατέψετε στο μεταξύ και να ξύσετε τα τοιχώματα του μπλέντερ).

Δοκιμάστε το και προσθέστε κάποια γλυκαντική ουσία αν το θέλετε πιο γλυκό, όπως βιολογικό μέλι.

Σερβίρετε αμέσως με γαρνιτούρα ό,τι σας αρέσει όπως φρέσκα μύρτιλλα, ξηρούς καρπούς ή μέλι. Διαφορετικά, βάλτε το μίγμα σε ένα μπωλ και βάλτε το στην κατάψυξη μέχρι να καταναλωθεί. Βγάλτε το όμως 10-15 λεπτά νωρίτερα για να αποκτήσει την επιθυμητή υφή.

Είναι πολύ νόστιμο και μπορείτε να το καταναλώσετε για πρωινό μια ζεστή μέρα ή για σνακ ενδιάμεσα από τα γεύματά σας. Είναι τόσο δροσιστικό, ελαφρύ και πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα! Και είναι φτιαγμένο μόνο από φρούτα!

Απολαύστε το!

 

Κατερίνα Βλάχου
μοριακή βιολόγος - διατροφολόγος

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post