arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ+ΣΝΑΚ

Τάρτα με χουρμάδες και καρύδια (χωρίς ψήσιμο)

Τάρτα με χουρμάδες και καρύδια (χωρίς ψήσιμο)

ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ+ΣΝΑΚ

Τάρτα με χουρμάδες και καρύδια (χωρίς ψήσιμο)

Τάρτα με χουρμάδες και καρύδια (χωρίς ψήσιμο)

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

  • 1 1/2 φλιτζάνι καρύδια, σπασμένα (ωμά)
  • 8 χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι
  • 70 γρ. λάδι καρύδας
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 20 χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι
  • 220 γρ. καρύδια (σπασμένα)
  • ½ φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης (ωμά)
  • 140 γρ. νερό
  • 2 βανίλιες

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ: Σε ένα multi, ρίχνουμε τα καρύδια και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε τους χουρμάδες, ψιλοκομμένους, και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.

Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το μίγμα, το λάδι καρύδας και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά, με τα δάκτυλα.

Σε μια αποσπώμενη βάση τάρτας, ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπολ και, με τα δάκτυλά μας το απλώνουμε καλά, ώστε να σχηματιστεί μια βάση. Την αφήνουμε στο ψυγείο για, τουλάχιστον, 60΄.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ: Σε ένα μίξερ ρίχνουμε τους χουρμάδες και χτυπάμε, προσθέτοντας το νερό, σταδιακά, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.

Το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα καρύδια και τα φιστίκια Αιγίνης, τις βανίλιες και το αλάτι, ανακατεύοντας καλά.

ΣΥΝΘΕΣΗ: Βγάζουμε τη βάση της τάρτας από το ψυγείο και προσθέτουμε τη γέμιση, απλώνοντας παντού με την βοήθεια ενός κουταλιού.

Ξαναβάζουμε την ταρτιέρα στο ψυγείο και αφήνουμε για μία ώρα ακόμα. Αποσύρουμε και κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.

 Συντηρείται στο ψυγείο, για τουλάχιστον μία εβδομάδα.

Πηγή: CookMagazineGr

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.