Γεμιστοί χουρμάδες με φιστίκια
Αυτοί οι χουρμάδες είναι γεμάτοι γεύση και τραγανή υφή. Ένας συνδυασμός γλυκού και αλμυρού.
Υλικά
- 12 βασιλικοί χουρμάδες
- ½ κούπα μασκαρπόνε ή κατσικίσιο τυρί
- Μικρή χούφτα φρέσκα πετάλια βρώσιμων λουλουδιών (ή ½ κούπα σπόρους ροδιού)
- ½ κούπας φιστίκια (ή αμύγδαλα ή άλλοι ξηροί καρποί της επιλογής σας)
- Πρέζα ανθός αλατιού και πιπέρι
- Λίγη σκόνη κάρδαμου
Εκτέλεση
Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να χωρίσετε τους χουρμάδες στην μέση και να αφαιρέστε το κουκούτσι. Τοποθετείστε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος, ανοίγοντας τα ώστε να χωράνε τη γέμιση.
Χρησιμοποιήστε ένα κουταλάκι, και γεμίστε τους χουρμάδες με το μασκαρπόνε ή το κατσικίσιο τυρί. Σπρώξτε τους ξηρούς καρπούς μέσα στη γέμιση. Γαρνίρετε με τα πέταλα λουλουδιού ή το ρόδι. Πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι και λίγη σκόνη κάρδαμου.
Αν θέλετε μπορείτε να γαρνίρετε με φύλλα δυόσμου ή ξύσμα λεμονιού.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment