Spicy Carob Chocolate Ice Cream

Spicy Carob Chocolate Ice Cream

Μια από τις αγαπημένες μας, από την Αγγελική Σπανού, Παθολόγο και food blogger (www.puremomentum.com), είναι το παγωτό με την μοναδική πικάντικη γεύση του και τα υλικά μοναδικής θρεπτικής αξίας. 

Υλικά

  • 100 γρ σοκολάτα υγείας
  • 1 κονσέρβα κρέμα καρύδας
  • 2 κ.σούπας mixed butter: βούτυρο κασιους, φυστίκι και αμύγδαλο
  • 2 κ.σούπας αγαύη
  • 1/4 cup ζάχαρη καρύδας
  • 2 κ.σούπας χαρούπι
  • 2 μπανάνες κατεψυγμένες
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. μιξ πιπεριών

ice cream

Οδηγίες

Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα καρύδας και προσθέτουμε το βούτυρο, την ζάχαρη καρύδας, την αγαύη και την κουβερτούρα σε κομμάτια.

Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και αφαιρούμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε την κανέλα, το πιπέρι, το χαρούπι και ανακατεύουμε με το σύρμα.

Βάζουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες.

Μετά ρίχνουμε το μίγμα σε μπλέντερ με τις 2 μπανάνες κομμένες σε φέτες. Χτυπάμε ώσπου να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα. Σερβίρουμε αμέσως ή καταψύχουμε ξανά για 1 ώρα. 

Στο σερβίρισμα προσθέσαμε ως topping βρώσιμα λουλούδια από την Olympus Fields!

 


Leave a Comment

Pleae note, comments must be approved before they are published