Spicy Carob Chocolate Ice Cream
Μια από τις αγαπημένες μας, από την Αγγελική Σπανού, Παθολόγο και food blogger (www.puremomentum.com), είναι το παγωτό με την μοναδική πικάντικη γεύση του και τα υλικά μοναδικής θρεπτικής αξίας.
Υλικά
- 100 γρ σοκολάτα υγείας
- 1 κονσέρβα κρέμα καρύδας
- 2 κ.σούπας mixed butter: βούτυρο κασιους, φυστίκι και αμύγδαλο
- 2 κ.σούπας αγαύη
- 1/4 cup ζάχαρη καρύδας
- 2 κ.σούπας χαρούπι
- 2 μπανάνες κατεψυγμένες
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. μιξ πιπεριών
Οδηγίες
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα καρύδας και προσθέτουμε το βούτυρο, την ζάχαρη καρύδας, την αγαύη και την κουβερτούρα σε κομμάτια.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε την κανέλα, το πιπέρι, το χαρούπι και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Βάζουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες.
Μετά ρίχνουμε το μίγμα σε μπλέντερ με τις 2 μπανάνες κομμένες σε φέτες. Χτυπάμε ώσπου να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα. Σερβίρουμε αμέσως ή καταψύχουμε ξανά για 1 ώρα.
Στο σερβίρισμα προσθέσαμε ως topping βρώσιμα λουλούδια από την Olympus Fields!
Leave a comment