arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ+ΣΝΑΚ

Ψητές ελιές


Γρήγορο σνακ για λιγούρα ή συνοδευτικό για κρασί.
Ψητές ελιές

ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ+ΣΝΑΚ

Ψητές ελιές


Ψητές ελιές

Υλικά

  • 550 γρ. πράσινες ελιές (μεγάλες, ξαλμυρισμένες)
  • 10-12 τοματίνια
  • φλούδα και χυμό από ένα προτοκάλι
  • φρέσκο θυμάρι
  • φρέσκο δενδρολίβανο
  • αλάτι,πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξύδι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC, στον αέρα.

Σε ένα μεγάλο ταψί, ρίχνουμε τις ελιές, τα τοματίνια, το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού, τα αρωματικά, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και, προαιρετικά το ξύδι και τα ανακατευόυμε καλά.

Ψήνουμε για 15-20’.

Μπορούμε να διατηρήσουμε τις ελιές για αρκετό διάστημα στο ψυγείο.

 Πηγή: CookMagazineGr

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.