Ψητές ελιές
Υλικά
- 550 γρ. πράσινες ελιές (μεγάλες, ξαλμυρισμένες)
- 10-12 τοματίνια
- φλούδα και χυμό από ένα προτοκάλι
- φρέσκο θυμάρι
- φρέσκο δενδρολίβανο
- αλάτι,πιπέρι
- ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξύδι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC, στον αέρα.
Σε ένα μεγάλο ταψί, ρίχνουμε τις ελιές, τα τοματίνια, το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού, τα αρωματικά, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και, προαιρετικά το ξύδι και τα ανακατευόυμε καλά.
Ψήνουμε για 15-20’.
Μπορούμε να διατηρήσουμε τις ελιές για αρκετό διάστημα στο ψυγείο.
Πηγή: CookMagazineGr
Leave a comment