Muffins ολικής άλεσης
Υλικά
- 1 αυγό
- 250γρ. ελληνικό γιαούρτι
- 45γρ. ελαιόλαδο
- 65γρ. μέλι
- 100γρ. γάλα
- 1κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ½ κ.σ. μαγειρική σόδα
- 200γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 60γρ. νιφάδες (ή σταγόνες) μαύρης σοκολάτας
- 45γρ. καρύδια κομμένα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200oC.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το γάλα, το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας και τη μαγειρική σόδα και τα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε και το αλεύρι, ανακατεύοντας καλά.
Προσθέτουμε τα καρύδια και τις νιφάδες σοκολάτας, ανακατεύουμε και μοιράζουμε ομοιόμορφα, σε θήκες για muffins.
Τα ψήνουμε, στη μεσαία σχάρα, για 12-16’, μέχρι να ροδίσουν. Τα σερβίρουμε αφού κρυώσουν.
Πηγή: CookMagazineGr
Leave a comment