Μανταρίνια με μαύρη σοκολάτα
Υλικά
- 3 μανταρίνια
- 30 γρ. φυστίκια Αιγίνης (ωμά και ανάλατα)
- 200 γρ. κουβερτούρα, μαύρη σοκολάτα
- 1 κ.σ. βούτυρο καρύδας (προεραιτικά)
- 1 κ.σ. λικέρ (προεραιτικά)
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μανταρίνια καλά και σε μπεν-μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων, λιώνουμε τη σοκολάτα. Σε ένα multi, ρίχνουμε τα φυστίκια και τα χτυπάμε, μέχρι να σπάσουν σε μικρά κομμάτια.
Σε περίπτωση που θέλουμε να αραιώσουμε λίγο τη σοκολάτα και να τη βοηθήσουμε να “γυαλίσει”, προσθέτουμε το ηλιέλαιο και (αν δεν τα δώσουμε στα παιδιά) το κονιάκ.
Βουτάμε μέχρι τη μέση τις φέτες από τα μανταρίνια στη σοκολάτα και ρίχνουμε από πάνω τα φυστίκια.
Περιμένουμε μερικά λεπτά, να στεγνώσει η σοκολάτα και είναι έτοιμα.
Πηγή: CookMagazineGr
Leave a comment