arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Επιδόρπια

Σπιτικό ζελέ με γιαούρτι και φρούτα


Αυτά τα ζελέ γιαουρτιού είναι γλυκά χωρίς προσθήκη ζάχαρης και αποτελούν ένα τέλειο επιδόρπιο μετά το γεύμα σας.
Σπιτικό ζελέ με γιαούρτι και φρούτα

Επιδόρπια

Σπιτικό ζελέ με γιαούρτι και φρούτα


Σπιτικό ζελέ με γιαούρτι και φρούτα

Το γιαούρτι αποτελεί πηγή πρωτεΐνης ενώ το ζελέ γαρνίρεται με μούρα για που είναι πλούσια σε ίνες. Το φύλλο φυτικής ζελατίνης είναι εύκολο και μπορείτε να το βρείτε παντού.

 

Υλικά:

  • 4 φύλλα φυτικής ζελατίνης
  • 5 κ.σ. χυμός λεμονιού ή πορτοκαλιού
  • ½ ξύσμα λεμονιού, καλά τριμμένο
  • 150 γρ. γιαούρτι
  • 200 γρ. Ανάμεικτα μούρα
  • Μια μικρή χούφτα φρέσκου δυόσμου

 

Μέθοδος:

  1. Βάλτε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μεσαίο μπολ και καλύψτε με κρύο νερό. Αφήστε το για πέντε λεπτά ή μέχρι να είναι απαλά. Γυρίστε τα αρκετές φορές ώστε να βεβαιωθείτε ότι δε θα κολλήσουν μεταξύ τους.
  2. Ρίξτε τον χυμό, το ξύσμα λεμονιού, 100 ml νερού σε ένα μικρό τηγάνι και ζεστάνετε πολύ απλά μέχρι να ζεσταθούν. Αφαιρέστε το από το ζεστό μάτι.
  3. Πιέστε τα φύλλα ζελατίνης μέχρι να φύγει το νερό και μετά προσθέστε τα στο τηγάνι μέχρι να λιώσει το υγρό.
  4. Ρίξτε μέσα 250 ml νερού και το γιαούρτι μέχρι να ενωθούν καλά.
  5. Ρίξτε το μείγμα ζελέ μέσα σε 4 ποτήρια ή πιάτα, καλύψτε το και αφήστε το στο ψυγείο για 5-6 ώρες ή όλο το βράδυ.
  6. Σερβίρετε γαρνίροντας με τα μούρα και τα φύλλα δυόσμου!

 

Καλή απόλαυση!

 

Πηγή: https://www.bbc.co.uk/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.

Καλάθι Αγορών