
Το γιαούρτι αποτελεί πηγή πρωτεΐνης ενώ το ζελέ γαρνίρεται με μούρα για που είναι πλούσια σε ίνες. Το φύλλο φυτικής ζελατίνης είναι εύκολο και μπορείτε να το βρείτε παντού.
Υλικά:
- 4 φύλλα φυτικής ζελατίνης
- 5 κ.σ. χυμός λεμονιού ή πορτοκαλιού
- ½ ξύσμα λεμονιού, καλά τριμμένο
- 150 γρ. γιαούρτι
- 200 γρ. Ανάμεικτα μούρα
- Μια μικρή χούφτα φρέσκου δυόσμου
Μέθοδος:
- Βάλτε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μεσαίο μπολ και καλύψτε με κρύο νερό. Αφήστε το για πέντε λεπτά ή μέχρι να είναι απαλά. Γυρίστε τα αρκετές φορές ώστε να βεβαιωθείτε ότι δε θα κολλήσουν μεταξύ τους.
- Ρίξτε τον χυμό, το ξύσμα λεμονιού, 100 ml νερού σε ένα μικρό τηγάνι και ζεστάνετε πολύ απλά μέχρι να ζεσταθούν. Αφαιρέστε το από το ζεστό μάτι.
- Πιέστε τα φύλλα ζελατίνης μέχρι να φύγει το νερό και μετά προσθέστε τα στο τηγάνι μέχρι να λιώσει το υγρό.
- Ρίξτε μέσα 250 ml νερού και το γιαούρτι μέχρι να ενωθούν καλά.
- Ρίξτε το μείγμα ζελέ μέσα σε 4 ποτήρια ή πιάτα, καλύψτε το και αφήστε το στο ψυγείο για 5-6 ώρες ή όλο το βράδυ.
- Σερβίρετε γαρνίροντας με τα μούρα και τα φύλλα δυόσμου!
Καλή απόλαυση!
Πηγή: https://www.bbc.co.uk/
0 σχόλια