Σπιτικό ζελέ με γιαούρτι και φρούτα

Το γιαούρτι αποτελεί πηγή πρωτεΐνης ενώ το ζελέ γαρνίρεται με μούρα για που είναι πλούσια σε ίνες. Το φύλλο φυτικής ζελατίνης είναι εύκολο και μπορείτε να το βρείτε παντού.

 

Υλικά:

  • 4 φύλλα φυτικής ζελατίνης
  • 5 κ.σ. χυμός λεμονιού ή πορτοκαλιού
  • ½ ξύσμα λεμονιού, καλά τριμμένο
  • 150 γρ. γιαούρτι
  • 200 γρ. Ανάμεικτα μούρα
  • Μια μικρή χούφτα φρέσκου δυόσμου

 

Μέθοδος:

  1. Βάλτε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μεσαίο μπολ και καλύψτε με κρύο νερό. Αφήστε το για πέντε λεπτά ή μέχρι να είναι απαλά. Γυρίστε τα αρκετές φορές ώστε να βεβαιωθείτε ότι δε θα κολλήσουν μεταξύ τους.
  2. Ρίξτε τον χυμό, το ξύσμα λεμονιού, 100 ml νερού σε ένα μικρό τηγάνι και ζεστάνετε πολύ απλά μέχρι να ζεσταθούν. Αφαιρέστε το από το ζεστό μάτι.
  3. Πιέστε τα φύλλα ζελατίνης μέχρι να φύγει το νερό και μετά προσθέστε τα στο τηγάνι μέχρι να λιώσει το υγρό.
  4. Ρίξτε μέσα 250 ml νερού και το γιαούρτι μέχρι να ενωθούν καλά.
  5. Ρίξτε το μείγμα ζελέ μέσα σε 4 ποτήρια ή πιάτα, καλύψτε το και αφήστε το στο ψυγείο για 5-6 ώρες ή όλο το βράδυ.
  6. Σερβίρετε γαρνίροντας με τα μούρα και τα φύλλα δυόσμου!

 

Καλή απόλαυση!

 

Πηγή: https://www.bbc.co.uk/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post