arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Επιδόρπια

Τάρτα καρύδας με γιαούρτι και φρέσκα φρούτα

Τάρτα καρύδας με γιαούρτι και φρέσκα φρούτα

Επιδόρπια

Τάρτα καρύδας με γιαούρτι και φρέσκα φρούτα

Τάρτα καρύδας με γιαούρτι και φρέσκα φρούτα

 Ομολογώ πως είμαι φανατική γλυκατζού και δυσκολεύομαι πολύ να πω όχι στα γλυκά.. Ομολογώ επίσης πως νιώθω και τύψεις μετά γιατί τα περισσότερα γλυκά είναι γεμάτα επεξαργασμένη ζάχαρη, κορεσμένο λίπος και πολλές κενές θερμίδες. Και τώρα που το καλοκαιράκι φεύγει, θέλω να μπω σε πρόγραμμα να φύγουν και τα 2-3 κιλάκια που λίγο πολύ βάλαμε στις διακοπές. 

Ποιος όμως μένει χωρίς μια λιχουδιά; Και για πόσο;

Να λοιπόν μια πολύ ωραία ιδέα για να καλύπτουμε υγιεινά τις λιγούρες μας!

Τάρτα από καρύδα, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα (δεν χρειάζεται καν ψήσιμο) γεμιστή με ελληνικό γιαούρτι αρωματισμένο με βανίλια και βιολογικό μέλι ελάτου και φρέσκα φρούτα. 

Ναι, ομολογώ δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις τάρτες φρούτων που βρίσκουμε στην αγορά. Είναι πανέυκολη, πεντανόστιμη και πολύ πολύ υγιεινή!! Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα μπλέντερ και φορμάκια για να στρώσουμε τις τάρτες. 

Φτιάξτε τη και θα με θυμηθείτε!!

 

Υλικά για τη βάση της τάρτας: (4 μεγάλες ατομικές τάρτες ή 8-10 ατομικά ταρτάκια)

  • 1 κούπα καρύδα τριμμένη
  • 1,5 κούπα ωμά αμύγδαλα
  • 1 κούπα αποξηραμένα-μερικώς επανυδατωμένα σύκα (εναλλακτικά χρησιμοποιήστε χουρμάδες)
  • ½ κ.γλυκού κανέλλα
  • ¼ κ.γλυκού τζίντζερ τριμμένο
  • Πρέζα μοσχοκάρυδο
  • Πρέζα αλάτι
  • 1-2 κ. σούπας νερό αν χρειαστεί για την μίξη

 

Υλικά για τη γέμιση από γιαούρτι:

 

Εκτέλεση:

  1. Βάλτε όλα τα υλικά για τις τάρτες στο μπλέντερ και αναμίξτε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια κολλώδης ζύμη που να μπορεί να γίνει μπάλα (αν χρειαστεί προσθέστε νερό).
  2. Χωρίστε το μίγμα στις βάσεις για τις τάρτες και πιέστε πολύ καλά μέχρι να γίνει η επιφάνεια λεία (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη βάση από ένα γυάλινο ποτήρι για διευκόλυνση).
  3. Τοποθετήστε τις τάρτες στο ψυγείο για μία ώρα μέχρι να σφίξουν.
  4. Όταν είστε έτοιμοι να τις φάτε, ετοιμάστε τη γέμιση γιαουρτιού. Βάλτε το γιαούρτι σε ένα μπωλ, προσθέστε εκχύλισμα βανίλιας και μέλι ελάτου για να δώσετε μια πιο γλυκιά γεύση (το πόσο θέλετε να βάλετε εξαρτάται από τις προσωπικές προτιμήσεις σας).
  5. Προσθέστε το γιαούρτι στην τάρτα και διακοσμήστε με ό,τι φρέσκο φρούτο σας αρέσει.

 

Σημειώσεις: 

  • Μην βάλετε την κρέμα γιαουρτιού στην τάρτα αν δεν τη φάτε γιατί μπορεί να την μαλακώσει
  • Οι τάρτες διατηρούνται για μερικές μέρες στο ψυγείο αρκεί να τις έχετε καλυμμένες ώστε να μην ξεραθούν.
  • Μπορείτε να την καταναλώσετε σαν σνακ αλλά και σαν ένα δροσιστικό πρωινό γεύμα! Είναι από τα αγαπημένα μου.

 

Καλή σας όρεξη!!!

 

Κατερίνα Βλάχου
μοριακή βιολόγος - διατροφολόγος

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.

Καλάθι Αγορών