Αφράτα και μαλακά gingerbread cookies

Ευτυχία είναι να περνάς ένα χειμωνιάτικο απόγευμα με καλούς φίλους στην Αράχοβα . πίνοντας ζεστό καφέ, κουβεντιάζοντας δίπλα στο αναμμένο τζάκι και ψήνοντας τα πιο λαχταριστά Χριστουγεννιάτικα μπισκότα.

Λατρεύω να περνώ χρόνο με τους δικούς μου ανθρώπους, οι οποίοι συνήθως μου ζητούν να τους φτιάξω κάτι (μου παραπονιούνται ότι φτιάχνω μόνο για το μπλογκ). Κάπως έτσι λοιπόν, και σε συνδυασμό με το χειμωνιάτικο τοπίο και τα Χριστούγεννα που όλο και πλησιάζουν, μου ήρθε η ιδέα να φτιάξω κάτι απλό, Χριστουγεννιάτικο, μυρωδάτο και παρεΐστικο. Δηλαδή, αφράτα και μαλακά Gingerbread Cookies.

Όπως πάντα υγιεινά, θρεπτικά και πεντανόστιμα, μαλακά και τσιχλωτά και να μυρίζουν υπέροχα. Τα μπισκότα αυτά είναι πανεύκολα στην παρασκευή τους (10 λεπτά είναι αρκετά). Χρειάζεστε μόνο ένα μπολ, κάποια σχετικά απλά υλικά, έναν φούρνο να τα ψήσετε και να μοσχομυρίσει το σπίτι και κυρίως πολύ καλή παρέα για να τα μοιραστείτε. Χωρίς αλεύρι και χωρίς επεξεργασμένη ζάχαρη. Και αν προτιμάτε και εσείς τα μαλακά μπισκότα αντί για τα τραγανά, σας εγγυώμαι ότι θα τα λατρέψετε!

Η μυρωδιά των μπαχαρικών, της κανέλας που ψήνεται και του πικάντικου τζίντζερ είναι συγκλονιστική. Τι ωραιότερο από ένα τέτοιο μπισκότο να συνοδεύσετε τον καφέ ή το τσάι σας.

Τα Gingerbread cookies είναι και μια πολύ καλή ιδέα για ένα υγιεινό σνακ για τα παιδιά, είτε στο σχολείο, είτε στο σπίτι. Το τέλειο Χριστουγεννιάτικο κέρασμα!

Σταματάω να γράφω και ξεκινάω να ψήνω λοιπόν.

Θα χρειαστείτε:

 

Υλικά (για 20 μέτρια μπισκότα): 

  • 2 βιολογικά αυγά (μέτριο μέγεθος)
  • 110γρ μελάσσα
  • 100γρ ζάχαρη καρύδας
  • 200γρ αλεύρι αμυγδάλου
  • 50γρ αλεύρι καρύδας
  • 80γρ λάδι καρύδας
  • 2 κ. γλυκού baking powder
  • 2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 κ. γλυκού τριμμένο τζίντζερ
  • 2 κ. γλυκού κανέλα

 

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 180°C.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά τα αυγά.
  3. Προσθέστε τη μελάσσα, το λάδι καρύδας, τη ζάχαρη καρύδας, το τζίντζερ, την κανέλα και τη βανίλια και ανακατέψτε καλά να δημιουργηθεί μια πάστα.
  4. Προσθέστε στο μείγμα σας το αλεύρι αμυγδάλου, το αλεύρι καρύδας και το baking powder  Ανακατέψτε καλά.
  5. Σε ένα μικρό μπολ βάλτε λίγη κανέλα και λίγη ζάχαρη καρύδας για να πασπαλίσετε τα μπισκότα σας πριν το ψήσιμο, θα τους δώσει έξτρα γεύση (προαιρετικά).
  6. Με ένα κουτάλι, πάρτε ποσότητα από το μείγμα και ρολάρετε ανάμεσα στα χέρια σας μέχρι να σχηματίσετε μπαλίτσες. Μετά ρίξτε στο μπολ με την κανέλα και τη ζάχαρη καρύδας.
  7. Στο μεταξύ, ετοιμάστε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τοποθετήστε τα μπισκότα σας με απόσταση μεταξύ τους.
  8. Πατήστε τα ελαφρά από πάνω για να πλατύνουν.
  9. Ψήστε για 10-12 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, ή μέχρι να χρυσίσουν. Αν τα θέλετε πιο μαλακά και τσιχλωτά, ψήστε τα 1-2 λεπτά λιγότερο γιατί σφίγγουν και μετά το τέλος του ψησίματος.
  10. Όταν είναι έτοιμα, βγάλτε τα από τον φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς πριν τα σερβίρετε (αν μπορέσετε να αντισταθείτε).
  11. Φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο για 5 ημέρες.

 

Καλή σας απόλαυση!!

 

Κατερίνα Βλάχου
μοριακή βιολόγος - διατροφολόγος

 


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post