Εύκολη συνταγή για μαρμελάδα με σπόρους chia
Δοκιμάστε την ως αλοιφή σε κρέπες, pancakes χωρίς γλουτένη και porridge.
Υλικά
- 450 γρ φρέσκα φρούτα, φράουλες, blueberries, βατόμουρα, κλπ.
- 2 κ.σ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- 2 κ.σ. σπόρους chia
- 1 κ.γ. χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
Αν χρησιμοποιείτε φράουλες, νεκταρίνια κλπ κόψτε τα σε λεπτές φέτες. Δε χρειάζεται να κάνετε τίποτα στα μικρά μούρα.
Σε μια κατσαρόλα σε μεσαία φωτιά προσθέστε τα φρούτα, το μέλι και τον χυμό λεμονιού. Σιγοβράστε για 5 – 7 λεπτά, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι για να τα σπάσετε.
Χρησιμοποιείστε ένα μπλέντερ μέχρι να πολτοποιήσετε τα φρούτα. Μετά, σβήστε τη φωτιά.
Προσθέστε τους σπόρους chia και μεταφέρετε το γλυκό σε ένα αεροστεγές σκεύος. Τοποθετείστε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment