Μπάρες με χουρμάδες
Υλικά
- 200 γρ. νιφάδες βρώμης
- 800 γρ. χουρμάδες (χωρίς κουκούτσι)
- 150 γρ. αμύγδαλα
- 150 γρ. φουντούκια
- 150 γρ. κολοκθυόσπορος (ωμός, ανάλατος)
- 50 γρ. κακάο
- 40 γρ. μέλι
Εκτέλεση
Σε ένα μίξερ, ρίχνουμε τις νιφάδες βρώμης, τα φουνοτούκια, τα αμύγδαλα και τον κολοκυθόσπορο και χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν σε μικρά κομμάτια (όχι όμως σε σκόνη).
Σε ένα μεγάλο μπολ, αδειάζουμε το μείγμα των στερεών.
Ρίχνουμε στο μίξερ, τους χουρμάδες, το μέλι και το κακάο και χτυπάμε για 3-4’, μέχρι να γίνει ένα συμπαγές, ομοιόμορφο μείγμα.
Συνεχίζοντας το χτύπημα, σε αργό ρυθμό, προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα των ξηρών καρπών και της βρώμης από το μπολ.
Μόλις γίνει μια μάζα που θα είναι δύσκολο να δουλευτεί στο μίξερ, ρίχνουμε το μίγμα σε ένα μπολ και αρχίζουμε να “ζυμώνουμε”, με τα χέρια.
Σε ένα μικρό βαθύ ταψί ή τάπερ, στρώνουμε λαδόκολα, ρίχνουμε το μείγμα και, με τη βοήθεια των δακτύλων μας, το απλώνουμε ώστε να φτάσει σε κάθε άκρη του ταψιού και να είναι, όσο το δυνατόν, ισόπαχο.
Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 60’.
Τέλος, το βγάζουμε από το ψυγείο, το αναποδογυρίζουμε με προσοχή σε ένα καθαρό ταψί ή ρηχή πιατέλα, αφαιρούμε τη λαδόκολα και κόβουμε τις μπάρες σε παραλληλόγραμμα ή τετράγωνα κομμάτια.
Διατηρούνται στο ψυγείο τουλάχιστον για 10 ημέρες.
Leave a comment