arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ+ΣΝΑΚ

Κράκερ με αμύγδαλο και σουσάμι


Απολάυστε τα πρωί, μεσημέρι ή βράδυ, με κάτι αλμυρό ή με κάτι γλυκό.
Κράκερ με αμύγδαλο και σουσάμι

ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ+ΣΝΑΚ

Κράκερ με αμύγδαλο και σουσάμι


Κράκερ με αμύγδαλο και σουσάμι

Υλικά

  • 1 φλυτζάνι αλεύρι αμυγδάλου
  • ¼ κ.σ. μαγειρική σόδα
  • ¼ κ.σ. αλάτι
  • 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
  • 1 μεγάλο αυγό
  • λίγο ζεστό νερό (αν χρειαστεί)

 

 Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε τα ξηρά υλικά, προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε, μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη, τη χωρίζουμε στα δύο.

Απλώνουμε δύο λαδόκολλες και ρίχνουμε ελάχιστο λάδι. Τοποθετούμε το ένα κομμάτι ζύμη στη μια και τη σκεπάζουμε με την άλλη. Με έναν μπλάστη, απλώνουμε τη ζύμη, μέχρι να γίνει ένα λεπτό φύλλο. Αφαιρούμε τότε τη δεύτερη λαδόκολλα και χαράζουμε τη ζύμη, με ένα μαχαίρι, σε ίσα κομμάτια.

Μετφέρουμε το φύλλο στο ταψί και το ψήνουμε για 15-20’, μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια. Επαναλαμβάνουμε με την υπόλοιπη ζύμη.

Περιμένουμε να κρυώσουν τα φύλλα, πριν χωρίσουμε τα κομμάτια. Συντηρούμε τα κράκερ σε γυάλινο βάζο ή μπολ με σκέπασμα.

 

Πηγή: CookMagazineGr

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.