Κράκερ με αμύγδαλο και σουσάμι
Υλικά
- 1 φλυτζάνι αλεύρι αμυγδάλου
- ¼ κ.σ. μαγειρική σόδα
- ¼ κ.σ. αλάτι
- 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
- 1 μεγάλο αυγό
- λίγο ζεστό νερό (αν χρειαστεί)
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε τα ξηρά υλικά, προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε, μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη, τη χωρίζουμε στα δύο.
Απλώνουμε δύο λαδόκολλες και ρίχνουμε ελάχιστο λάδι. Τοποθετούμε το ένα κομμάτι ζύμη στη μια και τη σκεπάζουμε με την άλλη. Με έναν μπλάστη, απλώνουμε τη ζύμη, μέχρι να γίνει ένα λεπτό φύλλο. Αφαιρούμε τότε τη δεύτερη λαδόκολλα και χαράζουμε τη ζύμη, με ένα μαχαίρι, σε ίσα κομμάτια.
Μετφέρουμε το φύλλο στο ταψί και το ψήνουμε για 15-20’, μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια. Επαναλαμβάνουμε με την υπόλοιπη ζύμη.
Περιμένουμε να κρυώσουν τα φύλλα, πριν χωρίσουμε τα κομμάτια. Συντηρούμε τα κράκερ σε γυάλινο βάζο ή μπολ με σκέπασμα.
Πηγή: CookMagazineGr
Leave a comment