arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Επιδόρπια

Υγιεινό Cheesecake με Ταχίνι και Πορτοκάλι


Οι υπέροχες μέρες του καλοκαιριού είναι εδώ! Τα γλυκά δεν χρειάζεται να βγαίνουν από τη διατροφή μας, αφού μπορούν να προσαρμόζονται με έξυπνους και γευστικούς τρόπους. 
Υγιεινό Cheesecake με Ταχίνι και Πορτοκάλι

Επιδόρπια

Υγιεινό Cheesecake με Ταχίνι και Πορτοκάλι


Υγιεινό Cheesecake με Ταχίνι και Πορτοκάλι
Αυτό ακριβώς κάναμε και με τη Σαμπρίνα Χωραφά, με την οποία μπήκαμε στην κουζίνα και φτιάξαμε ένα υπέροχο εναλλακτικό cheesecake, που μας πήρε τα μυαλά!
cheesecake1
Πεντανόστιμο, υγιεινό και πανεύκολο! 
Τα μπισκότα που συνήθως χρησιμοποιούνται αντικαταστάθηκαν με χαρούπι και αποξηραμένα φρούτα και για την κρέμα δεν χρησιμοποιήσαμε τίποτα γαλακτοκομικό και φυσικά καθόλου επεξεργασμένη ζάχαρη. Το ταχίνι έδωσε μια πολύ πλούσια γεύση, την οποία μπορείτε να προσαρμόσετε σε ένταση, ανάλογα με τα προσωπικά σας γούστα, αυξομειώνοντας την ποσότητα στη συνταγή . Φροντίστε μόνο να έχετε μουλιάσει πολύ καλά τα κάσιους, ώστε τα υλικά της κρέμας να χτυπηθούν πολύ καλά και να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο μείγμα. 

Για τη βάση:

  • 200 γρ. παξιμάδια χαρουπιού
  • 80 γρ. βρώμη
  • 100 γρ. καρύδια, τριμμένα
  • 5 απύρηνους χουρμάδες
  • 70 γρ. βιολογικό μέλι ελάτου
  • 80 γρ. λάδι καρύδας
  • 1 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη

Για την κρέμα:

  • 2 κούπες ωμά κάσιους (μουλιασμένα όλο το βράδυ ή τουλάχιστον 3 ώρες)
  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 3 κ.σ. βιολογικό μέλι ελάτου 
  • 3 κ.σ. λάδι καρύδας
  • 4-5 σταγόνες βανίλια

cheesecake2

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα παξιμάδια καρύδια στο blender μέχρι να γίνουν αλεύρι. Συμπληρώνουμε και τη βρώμη για να χτυπηθεί και αυτή με τα παξιμάδια. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για τη βάση και τα χτυπάμε έως ότου δημιουργηθεί μια κολλώδης μάζα. Τοποθετούμε σε ένα ταψάκι αντικολλητικό χαρτί, προσθέτουμε το μείγμα και το πιέζουμε ώστε η επιφάνειά του να φτάσει σε ύψος περίπου 2 εκ. Το ψήνουμε στον αέρα, στους 180°C για 10΄. Το αφήνουμε να κρυώσει.


cheesecake3

Όσο ψήνεται η βάση στον φούρνο, χτυπάμε τα κάσιους μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε να χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα για να σταθεροποιηθεί. Σερβίρουμε ατομικές μερίδες σε γυάλινα ποτηράκια, δημιουργώντας στρώσεις. Στον πάτο του ποτηριού, τοποθετούμε τη βάση που πλέον έχει κρυώσει, αφού την σπάμε με τα χέρια μας σε χοντρά κομμάτια. Συμπληρώνουμε από πάνω 2 κουταλιές της σούπας κρέμα και περιχύνουμε με 1 κουταλιά της σούπας βιολογικό επάλειμμα πορτοκαλιού με goji berry, αγαύη και αστεροειδή γλυκάνισο από πάνω.

 

cheesecake4

Tips: 

  • Αν δε θέλετε να σερβίρετε αμέσως το cheesecake, συντηρείστε την κρέμα και το επάλειμμα  στο ψυγείο και τη βάση εκτός ψυγείου για να μη μαλακώσει. 
  • Χρησιμοποήσαμε βιολογικό μέλι σαν γλυκαντικό, που είναι γεμάτο βιταμίνες και ιχνοστοιχεία αλλά αν είστε vegan μπορείτε να το αντικαταστήσετε εύκολα με σιρόπι αγαύης.

cheesecake5

 

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.

Καλάθι Αγορών