Υγιεινές μπάρες δημητριακών με σοκολάτα

Το καλοκαίρι είναι ταυτισμένο με τις υψηλές θερμοκρασίες και αυτό κάνει απαραίτητα τα πολλά και μικρά γεύματα. Τα σνακ είναι μια πολύ καλή λύση, καθώς μεταφέρονται εύκολα και χορταίνουν, χωρίς να βαραίνουν το στομάχι. 

Όταν μάλιστα μπορούν να είναι υγιεινά και πεντανόστιμα, γίνονται ιδανικά και ξετρελαίνουν και τα παιδιά. 

Τέτοια συνταγή είναι και η σημερινή, καθώς στο πρώτο μας Well B Retreat,  o chef του Thalatta Beach Hotel, μας έφτιαξε πεντανόστιμες μπάρες δημητριακών με σοκολάτα, που μας ξετρέλαναν όλους. 

Φυσικά χρησιμοποίησε την κουβερτούρα μας, με τουλάχιστον 60% περιεκτικότητα σε κακάο και την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ: https://wellb.gr/products/steviadarkchocolate

Πάμε λοιπόν να δούμε τη συνταγή! Είναι πανεύκολη και θα λατρέψετε το αποτέλεσμα! 

Υλικά:

 

mpares

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το ταχίνι και το μέλι σε μπεν μαρί. Λιώνουμε ξεχωριστά την κουβερτούρα σε άλλο μπεν μαρί. Τοποθετούμε τους  ξηρούς καρπούς, τα δημητριακά, τη βρώμη και τα cranberries σε μια μπασίνα και προσθέτουμε το μέλι με το ταχίνι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί  μέχρι να ομογενοποιηθούν και στη συνέχεια  ενσωματώνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα. Απλώνουμε σε ένα ταψί, κόβουμε τις μπάρες και τις αφήνουμε  για τουλάχιστον  4 ώρες στο ψυγείο να ξεκουραστούν και να σφίξουν.

Καλή επιτυχία!

 

mpares

 

Συνταγή: Χαράλαμπος Φλεβάρης, Executive Chef Thalatta Hotel

chef haralambos


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post