arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ+ΣΝΑΚ

Ψωμί ολικής με σταφίδες


Μια συνταγή για το τέλειο ψωμί, που δεν είναι ψωμί και το τέλειο κέικ, που δεν είναι κέικ.
Ψωμί ολικής με σταφίδες

ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ+ΣΝΑΚ

Ψωμί ολικής με σταφίδες


Ψωμί ολικής με σταφίδες

Θέλετε ένα υγιεινό ψωμί που να είναι και γλυκό; Κάτι που να ταιριάζει τέλεια και με τον πρωινό καφέ αλλά και με το απογευματινό σας τσάι; Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και απολαύστε την οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Υλικά

  • 3 φλυτζάνια αλεύρι ολικής άλεσης
  • 2 κ.γ. ξηρή μαγιά
  • 1 φλυτζάνι σταφίδες
  • 1 φλυτζάνι γάλα
  • 4 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση

Βάζουμε τις σταφίδες σε καυτό νερό, για να φουσκώσουν, μέχρι να τις προσθέσουμε στη ζύμη.

Ρίχνουμε τη μαγιά στο γάλα, που έχουμε ζεστάνει (προσέχουμε να μην είναι καυτό), ανακατεύουμε καλά και, για να ενεργοποιηθεί, το αφήνουμε στην άκρη, τουλάχιστον για 30’.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη μαγιά με το γάλα και ζυμώνουμε μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα χέρια μας. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό.

Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 60’ περίπου, μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος του.

Ζυμώνουμε ξανά και ανοίγουμε απαλά τη ζύμη, σε ένα παραλληλόγραμμο, παχύ φύλλο.

Το πασπαλίζουμε με κανέλα και απλώνουμε τις σταφίδες, αφού τις έχουμε στραγγίξει καλά.

Τυλίγουμε το ζυμάρι, έτσι ώστε να κλείσουμε τα υλικά στο εσωτερικό του, και το τοποθετούμε σε φόρμα, αφου πρώτα έχουμε τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί.

Το αφήνουμε άλλα 60’, να φουσκώσει.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Ψήνουμε το ψωμί για 30-40’.

Το βγάζουμε από το φούρνο και το ξεφορμαρίζουμε, για να μην κρατήσει υγρασία. Πριν το κόψουμε, το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Πηγή: Cook Magazine Gr

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.