Balls κολοκύθας με χουρμάδες
Είναι vegan, gluten – free και έχουν υπέροχα αρώματα.
Υλικά:
- 1 κούπα χουρμάδες
- ¾ κούπες πεκάν
- 1/8 κούπας πουρές κολοκύθας
- ¼ κούπα νιφάδες καρύδας χωρίς γλυκαντικά
- 1 κ.γ. βανίλια
- 1 κ.γ. κανέλα
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- ¼ κ.γ. γαρύφαλλο
- Πρέζα ανθός αλατιού
Μέθοδος:
Τοποθετείστε τους ψιλοκομμένους χουρμάδες και το πεκάν σε ένα μπλέντερ και αλέστε περίπου 10 – 12 φορές μέχρι να έχουν κοπεί καλά.
Στη συνέχεια, προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και πιέστε μέχρι να ενωθούν. Τα μπαλάκια θα μπορούν να ενωθούν εύκολα με αυτόν τον τρόπο αλλά όχι να είναι πολύ βρεγμένα. Αν τα μπαλάκια κολλάνε πολύ, προσθέστε λίγο περισσότερο πεκάν και καρύδα.
Με ένα κουτάλι αφαιρέστε λίγο και κάντε το σε μπάλα. Βάλτε το σε ένα ταψί με χαρτί πάνω και στη συνέχεια κάντε το ίδιο και για τα άλλα. Βάλτε τα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Μπορείτε να τα κρατήσετε στο ψυγείο για περίπου 10 ημέρες ή στην κατάψυξη για έως και 3 μήνες.
Συνταγή: https://www.delishknowledge.com
Leave a comment