Πώς να φτιάξετε βούτυρο αμυγδάλου
Αποτελεί το ιδανικό συνοδευτικό για τοστ, βρώμη, γιαούρτι και πολλά άλλα. Μια vegan συνταγή χωρίς γλουτένη.
Υλικά
- 3 κούπες ωμά αμύγδαλα
- Λάδι αβοκάντο ή άλλο, όπως λάδι σταφυλιού
- Ανθός αλατιού, για έξτρα γεύση
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθετήστε σε ένα μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Απλώστε τα αμύγδαλα σε μια στρώση στο ταψί και ψήστε για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσουν.
Μεταφέρετε τα ψημένα αμύγδαλα σε ένα μπλέντερ. Χτυπήστε στο μπλέντερ σταματώντας κάθε 30 δευτερόλεπτα έως 1 λεπτό για να μην κολλάει το μείγμα στα τοιχώματα του μπολ. Το μείγμα θα είναι αρχικά παχύ. Στη συνέχεια, θα πυκνώσει σε μια μπάλα, και τέλος, θα γίνει κρεμώδες και απαλό. Η διαδικασία θα διαρκέσει περίπου 15 λεπτά.
Εάν το βούτυρο αμυγδάλου εξακολουθεί να μην έχει την επιθυμητή σύσταση μετά από 15 λεπτά, τότε προσθέστε λάδι αβοκάντο, 1 κουταλάκι του γλυκού κάθε φορά, για να βοηθήσετε στη συμπύκνωση του μείγματος.
Ρίξτε αλάτι για έξτρα γεύση και σερβίρετε σε τοστ, βρώμη, πλιγούρι, γιαούρτι ή ψωμί μπανάνας.
https://www.loveandlemons.com/
Leave a comment