Chips από κολοκυθάκι στο φούρνο (λεπτά και τραγανά)
Αυτά τα chips είναι τραγανά και έχουν υπέροχη γεύση!
Υλικά
- 1 μεγάλο κολοκυθάκι, περίπου 300 γρ.
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ανθός αλατιού
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 90 βαθμούς C.
Χρησιμοποιήστε ένα ειδικό εργαλείο για να κόψετε το κολοκυθάκι σε λεπτές φέτες.
Τοποθετείστε τις φέτες σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέματος. Πασπαλίστε λάδι πάνω στο κολοκυθάκι και ανακατέψτε απαλά, προσέχοντας να μην σπάσετε τα κομμάτια.
Απλώστε σε 2 ταψιά λαδόκολλα. Τοποθετείστε τις φέτες από κολοκυθάκι στο ταψί αρκετά αραιά μεταξύ τους.
Πασπαλίστε κάθε πλευρά με αλάτι.
Τοποθετείστε το κολοκυθάκι στον φούρνο μέχρι να ροδίσει και να είναι τραγανό. Αυτό θα χρειαστεί περίπου 2 – ½ ώρες. Μόλις τα chips είναι τραγανά, σβήστε τη φωτιά και αφήστε την πόρτα του φούρνου ανοιχτή. Αφήστε τα να κρυώσουν για 30 λεπτά.
Σερβίρετε τα chips με τη sauce της επιλογής σας.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment