Κολοκυθοκεφτέδες
Υλικά
- 2 κολοκύθια μεγάλα, τριμμένα
- 3 φρέσκια κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένα
- 2 ματσάκι δυόσμο
- 2 ματσάκι μαϊντανό
- 5 κ.σ. αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
- 1 κ.σ. βιολογικό ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. baking powder
- 1 κ.γ. αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
Μεταφέρουμε τα τριμμένα κολοκύθια σε μια πετσέτα και ακουμπάμε πάνω σε μια λεκάνη, προσθέτουμε το αλάτι, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη για περίπου 15’. Στη συνέχεια τυλίγουμε καλά την πετσέτα και στίβουμε ώστε να φύγουνε τα υγρά από το κολοκύθι.
Μεταφέρουμε το στιμμένο κολοκύθι σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακτεύουμε καλά.
Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και με ένα κουτάλι μεταφέρουμε μικρή ποσότητα από το μείγμα σε σχήμα pancake.
Ψήνουμε για περίπου 20’, μέχρι να ροδίσουν.
Leave a comment