Γεμιστές βάρκες από κολοκυθάκια με ντομάτα και φέτα
Μπορείτε ως ένα ορεκτικό στους αγαπημένους σας ή ως συνοδευτικό στο κυρίως γεύμα σας.
Συστατικά
- 3 κολοκυθάκια, κομμένα κατά μήκος σε μισά κομμάτια
- Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- Ανθός αλατιού και πιπέρι, σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας
- Αποξηραμένη ρίγανη, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
- 170 γρ. ντοματίνια, κομμένα στην μέση
- 3 πράσινα κρεμμύδια τόσο λευκά όσο και πράσινα μέρη, ψιλοκομμένα
- ½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί φέτα ή έξτρα ανάλογα με την προτίμηση σας
- 6 έως 10 φρέσκα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
- Μεγάλη χούφτα φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- Ξύσμα 1 λεμονιού
- Ρίξτε χυμό λεμονιού αλλά όχι πάρα πολύ
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε μια κατσαρόλα από χυτοσίδηρο ή ένα ταψί σε μέτρια φωτιά. (Ή, εάν μαγειρεύετε σε γκριλ, λαδώστε ελαφρά τη σχάρα και προθερμαίνετε τη σε μέτρια-χαμηλή φωτιά).
Βουρτσίστε τα κολοκυθάκια με μια γενναιόδωρη δόση εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και στις δύο πλευρές. Πασπαλίστε τα κολοκυθάκια με αλάτι, φρέσκο αλεσμένο πιπέρι και ρίγανη.
Τοποθετήστε τα κολοκυθάκια, με τη σάρκα προς τα κάτω, στην προθερμασμένη σχάρα (ή στο εσωτερικό ταψάκι). Ψήστε στη σχάρα για 3 έως 5 λεπτά έως ότου μαλακώσουν και ωριμάσουν καλά, μετά γυρίστε στην πίσω πλευρά και ψήστε για άλλα 3 έως 5 λεπτά έως ότου αυτή η πλευρά είναι επίσης τρυφερή και αποκτήσει λίγο χρώμα. (Εάν χρησιμοποιείτε μια εσωτερική κατσαρόλα ή ένα ταψάκι, ίσως χρειαστεί να ρυθμίσετε τη θερμότητα σε μέτρια-υψηλή.)
Αφαιρέστε τα κολοκύθια από τη φωτιά και αφήστε τα να κρυώσουν αρκετά για να τα χειριστείτε.
Για να δημιουργήσετε τις βάρκες από κολοκυθάκια, χρησιμοποιήστε ένα μικρό κουτάλι για να μαζέψετε τη σάρκα (μην την πετάξετε). Πιέστε όλο το υγρό από τη σάρκα στα κολοκυθάκια (μπορεί να χρησιμοποιήσετε πετσέτα κουζίνας ή χαρτοπετσέτα για να το κάνετε αυτό.)
Προετοιμάστε τη γέμιση. Βάλτε τη σάρκα από τα κολοκυθάκια σε ένα μπολ και προσθέστε τα ντοματίνια, τα πράσινα κρεμμύδια, τη φέτα, τη μέντα, το μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέστε μια μικρή δόση χυμού λεμονιού και πασπαλίστε με περισσότερη ρίγανη. Περιχύστε με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και ανακατέψτε τα πάντα.
Με ένα κουτάλι, γεμίστε με το μείγμα τις βάρκες από κολοκυθάκι και τοποθετείστε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment