Σως με γιαούρτι και φιστίκια
Μπορείτε να τη σερβίρετε ως συνοδευτικό με ένα τραγανό ψάρι, όπως σολομό.
Υλικά
- 1 κούπα φιστίκια
- 1 σκελίδα σκόρδου, καλά τριμμένη
- 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- ¼ κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, + έξτρα
- Ανθός αλατιού & φρέσκο τριμμένο πιπέρι
- 1 κούπα ελληνικό γιαούρτι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 C. Ψήστε τα φιστίκια σε μια λαδόκολλα και γυρίστε τα μια φορά μέχρι να ροδίσουν, για 5 – 8 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν και μετά βάλτε τα σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέστε σκόρδο και ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε μέχρι να έχει μια υφή πάστας. Στη συνέχεια, προσθέστε σιγά σιγά ¼ κούπας ελαιόλαδο και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να είναι ομοιογενές.
Τοποθετείστε το γιαούρτι σε ένα μεσαίο μπολ και γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι. Αραιώστε με λίγο λάδι μέχρι να έχει την ίδια σύσταση με την πάστα από φιστίκια. Ρίξτε τα φιστίκια μέσα στο γιαούρτι.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment