Ολόκληρο ψητό κουνουπίδι με ντομάτες και σκόρδο
Από την παρουσίαση, το κόψιμο και την γεύση, θα σας καταπλήξει!
Υλικά
- 800 γρ. ντοματίνια
- 4 σκελίδες σκόρδου, ξεφλουδισμένες και πολτοποιημένες
- 4 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, χωρισμένο
- ½ κ.γ. ανθός αλατιού
- ¼ κ.γ. φρέσκο τριμμένο πιπέρι
- ¼ κ.γ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
- 1 μεσαίο κεφάλι κουνουπιδιού
- 1/8 κ.γ. πάπρικα
- ¼ κούπας φρέσκος μαϊντανός, πλατύφυλλος, ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς C με τη σχάρα τοποθετημένη στο μεσαίο ράφι. Τοποθετείστε τις ντομάτες και το σκόρδο στο ταψί και πασπαλίστε με 3 κ.σ. λάδι, ¼ κ.γ. αλάτι, πιπέρι και νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Ανακατέψτε.
Καθαρίστε τα μεγάλα πράσινα φύλλα από το κουνουπίδι και πετάξτε τα. Στη συνέχεια, τριμάρετε το κουνουπίδι ώστε να είναι ίσιο. Σπρώξτε τις ντομάτες στην άκρη και τοποθετείστε το κουνουπίδι στην μέση του ταψιού. Πασπαλίστε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Πασπαλίστε με πάπρικα και το υπόλοιπο ¼ κ.γ. αλάτι. Ψήστε για 1 ώρα ή μέχρι το κουνουπίδι να είναι τρυφερό και να μπορεί να τρυπηθεί με ένα μαχαίρι.
Γαρνίρετε με μαϊντανό. Κόψτε το κουνουπίδι σε φέτες και σερβίρετε με τις ντομάτες και το σκόρδο.
Καλή απόλαυση!
Πηγή: https://www.delish.com/
Leave a comment