Συνταγή για βινεγκρέτ λευκού κρασιού
Αποτελεί ένα τέλειο dressing για κάθε τύπο σαλάτας.
Υλικά
- 2 κ.σ. εσαλότ, ψιλοκομμένα
- 1/3 κούπας ξύδι λευκού κρασιού
- 1/3 κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 2 κ.γ. μουστάρδα Dijon
- 2 κ.γ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- 2 κ.γ. ανθό αλατιού
- ¼ κ.γ. πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ, ενώστε τα εσαλότ με το ξύδι και αφήστε για 15 λεπτά.
Προσθέστε το λάδι, την μουστάρδα, το μέλι, το αλάτι, το πιπέρι και ανακινήστε καλά για ενωθούν. Προσαρμόστε το γαρνίρισμα, σύμφωνα με την προτίμησή σας.
Μπορείτε να αποθηκεύσετε στο ψυγείο για έως 4 – 5 λεπτά. Πριν τη χρήση αφήστε σε θερμοκρασία δωματίου.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment