Dip λευκών φασολιών με σκόρδο και βότανα
Είναι μια γευστική εναλλακτική επιλογή αντί για χούμους.
Υλικά
- 1 μεσαία σκελίδα σκόρδου
- ½ κούπας φρέσκα βότανα (βασιλικό, θυμάρι, ρίγανη, σχοινόπρασο, μικρή ποσότητα από φύλλα δενδρολίβανου)
- 3 κούπες λευκά φασόλια, βρασμένα
- ½ κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξύδι λευκού κρασιού
- ¾ κ.γ. ανθό αλατιού
- Φρέσκο τριμμένο πιπέρι
- Για το σερβίρισμα: καρότα, σέλερι, λαχανικά ή ό, τι άλλο επιθυμείτε
Εκτέλεση
Ξεφλουδίστε το σκόρδο. Αφαιρέστε ό, τι κοτσάνι έχει μείνει από τα βότανα. Βράστε, ξεπλύνετε και στραγγίστε τα φασόλια.
Σε ένα μπλέντερ προσθέστε το σκόρδο και τα βότανα μέχρι να ενωθούν καλά.
Προσθέστε τα φασόλια, το ελαιόλαδο, το ξύδι λευκού κρασιού, τον ανθό αλατιού και το μαύρο πιπέρι. Ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές αποτέλεσμα. Μπορείτε να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο για έως και 1 εβδομάδα.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment