Dip λευκών φασολιών
Σερβίρετέ την ως ορεκτικό ή απολαύστε την μαζί με λαχανικά.
Υλικά
- 1 ½ κούπες λευκά φασόλια, βρασμένα, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
- ½ κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδου
- ½ κ.γ. ανθό αλατιού
- Φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
- 2 – 4 κ.σ. νερό, αν χρειάζεται
Φρέσκα βότανα προαιρετικά
- 2 κ.σ. φρέσκα φύλλα βασιλικού
- 2 κ.γ. φρέσκα φύλλα δενδρολίβανου
Εκτέλεση
Σε ένα μίξερ προσθέστε τα φασόλια, το λάδι, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να ενωθούν καλά. Καθώς το μπλέντερ τρέχει, προσθέστε σταδιακά το νερό μέχρι να έχει την επιθυμητή ομοιογενή σύσταση.
Ανακατέψτε με τα φρέσκα βότανα, αν θέλετε.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment