Βινεγκρέτ λεμονιού με σκόρδο
Αυτό σημαίνει πως για κάθε ½ κούπα όξινου υλικού, όπως ξύδι ή χυμό λεμονιού, θα χρησιμοποιήσετε ¾ κούπας ελαιόλαδο.
Υλικά
- ¾ κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 5 κ.σ. ξύδι κόκκινου κρασιού
- 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 ½ κ.σ. μουστάρδα Dijon
- 1 σκελίδα σκόρδου, τριμμένη
- ¾ κ.γ. ανθό αλατιού
- Τριμμένο πιπέρι, για τη γεύση
Εκτέλεση
Ενώστε το λάδι, το ξύδι, τον χυμό λεμονιού, την μουστάρδα, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα βαζάκι με καλό καπάκι. Κλείστε το καπάκι. Ανακινήστε καλά μέχρι τα υλικά σας να ενωθούν.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment