Καλαμάκια με ψητό ροδάκινο, χαλούμι και σως από βασιλικό και jalapeno

Υλικά

Καλαμάκια

Σως

  • 1 κούπα βασιλικός
  • 2 jalapeño, χωρίς τους σπόρους
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 3 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. βιολογικό μέλι Ελάτου
  • ¼ κ.γ. ανθός αλατιού

Εκτέλεση

Βουτήξτε τα καλαμάκια στο νερό, μια ώρα πριν τη χρήση.

Ανάψτε το γκριλ σε μεσαία προς χαμηλή θερμοκρασία. Κόψτε τα ροδάκινα, τα κρεμμύδια και το χαλούμι σε κομμάτια ίδιου μεγέθους.

Περάστε το ροδάκινο, το χαλούμι και το κρεμμύδι στα καλαμάκια (περίπου 3 – 4 από το καθένα). Κάντε το ίδιο με τα υπόλοιπα καλαμάκια. Βουρτσίστε τα με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε.

Ψήστε τα καλαμάκια, γυρνώντας τα περιστασιακά, μέχρι το χαλούμι να αρχίσει να ροδίζει. 2 – 3 λεπτά την κάθε πλευρά. Αφαιρέστε από τη φωτιά.

Για τη σως, ενώστε τα υλικά σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε καλά. Σερβίρετε τα καλαμάκια μαζί με την σάλτσα βασιλικού.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://naturallyella.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post