Καλαμάκια με ψητό ροδάκινο, χαλούμι και σως από βασιλικό και jalapeno
Υλικά
Καλαμάκια
- 2 ώριμα ροδάκινα
- ½ μεσαίο κόκκινο κρεμμύδι
- 210-220 γρ. χαλούμι
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- ¼ κ.γ. ανθός αλατιού
- ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι
Σως
- 1 κούπα βασιλικός
- 2 jalapeño, χωρίς τους σπόρους
- 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 2 κ.γ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- ¼ κ.γ. ανθός αλατιού
Εκτέλεση
Βουτήξτε τα καλαμάκια στο νερό, μια ώρα πριν τη χρήση.
Ανάψτε το γκριλ σε μεσαία προς χαμηλή θερμοκρασία. Κόψτε τα ροδάκινα, τα κρεμμύδια και το χαλούμι σε κομμάτια ίδιου μεγέθους.
Περάστε το ροδάκινο, το χαλούμι και το κρεμμύδι στα καλαμάκια (περίπου 3 – 4 από το καθένα). Κάντε το ίδιο με τα υπόλοιπα καλαμάκια. Βουρτσίστε τα με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε.
Ψήστε τα καλαμάκια, γυρνώντας τα περιστασιακά, μέχρι το χαλούμι να αρχίσει να ροδίζει. 2 – 3 λεπτά την κάθε πλευρά. Αφαιρέστε από τη φωτιά.
Για τη σως, ενώστε τα υλικά σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε καλά. Σερβίρετε τα καλαμάκια μαζί με την σάλτσα βασιλικού.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment