Καλαμάκια με ψητά λαχανικά
Για περισσότερη γεύση, αφήστε τα λαχανικά να μαριναριστούν στο ψυγείο για μερικές ώρες.
Υλικά
- 1 κίτρινη κολοκύθα ή κολοκυθάκι, κομμένη σε μισά φεγγάρια
- 225 γρ. baby μανιτάρια, καθαρισμένα
- 1 κούπα ντοματίνια
- 170 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών, κομμένα στην μέση
- 1 μεσαίο κρεμμύδι, σε χοντρά κομμάτια
- 3 – 4 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
- ½ κούπα φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- Ανθός αλατιού
- ½ κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
- ½ κ.γ. πιπέρι Aleppo
- 1/3 κούπα έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- Χυμός από 2 λεμόνια
Εκτέλεση
Προετοιμάστε 8 έως 10 σουβλάκια (εάν χρησιμοποιείτε σουβλάκια από μπαμπού ή ξύλο, βυθίστε τα σε νερό για τουλάχιστον 30 λεπτά).
Κόψτε τα λαχανικά και το σκόρδο και τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το μαϊντανό και τη σεζόν με νιφάδες φλέρ ντε λα, ρίγανη και πιπέρι. Προσθέστε το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. Πετάξτε για να συνδυάσετε.
Αφήστε τα λαχανικά στην άκρη για 20 λεπτά ενώ θερμαίνετε τη σχάρα (Ή μπορείτε να τα μαρινάρετε στο ψυγείο για λίγες ώρες μέχρι να είστε έτοιμοι).
Καλαμάκια λαχανικών στο φούρνο
Ζεσταίνετε το φούρνο σας στους 205 βαθμούς C. Τοποθετείστε τα κεμπάπ σε ένα μεγάλο ταψί και βάλτε το στην κεντρική σχάρα του φούρνου, περιστρέφοντας περιστασιακά, για 15 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτούν τα λαχανικά σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment