#Vegan -Πατατοσαλάτα με σως μουστάρδας
Μπορεί να συνοδέψει ψητό σολομό για ένα ελαφρύ βραδινό φαγητό.
Υλικά
- 900 γρ. πατάτες baby
- 1 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1/2 κούπα ψιλοκομμένο αγγουράκι τουρσί
- 4 κ.σ. μουστάρδας ολικής άλεσης
- 1 κ.σ. + 1 κ.γ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. σπόροι κύμινου, ελαφρώς τσιγαρισμένοι
- 1/2 κ.γ. ανθός αλατιού
- 1/2 κ.γ. πιπέρι
- 3 κούπες ρόκα baby
Εκτέλεση
Μαγειρέψτε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 20 λεπτά.
Στη συνέχεια, κόψτε τα κρεμμυδάκια και το τουρσί και βάλτε τα σε ένα μπολ.
Προσθέτετε τις πατάτες, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, τους σπόρους και ανακατέψτε.
Προσθέστε, το πιπέρι και τη ρόκα.
Τοποθετήστε τα υλικά σε ένα μπολ και σερβίρετε τη σαλάτα ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου. Η σαλάτα μπορεί να καταναλωθεί ακόμα και όταν έχει διατηρηθεί στο ψυγείο.
Leave a comment