#Vegan -Sour cream
Αυτή η vegan sour cream δεν έχει γαλακτοκομικά και γίνεται καλύτερα σε ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας. Αν δεν έχετε μπλέντερ, μουλιάστε τα κάσιους για τουλάχιστον 6 ώρες ή όλο το βράδυ. Δεν περιέχει γλουτένη.
Υλικά
- 1 ¼ κούπες ωμά κάσιους
- ½ κούπα νερό
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού
- 1 κ.σ. ξύδι λευκού κρασιού
- 1 σκελίδα σκόρδου
- ½ κ.γ. μουστάρδα Dijon
- ½ κ.γ. ανθός αλατιού
- ¼ κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
Εκτέλεση
Σε ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας τοποθετήστε τα κάσιους, το νερό, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το ξύδι, το σκόρδο, την μουστάρδα, το αλάτι και την σκόνη σκόρδου και ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες αποτέλεσμα.
Βάλτε την κρέμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. Η σύσταση γίνει πιο πηχτή όσο μένει στο ψυγείο.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment