Vegan πατατοσαλάτα

Περιέχει φρέσκο άνηθο, δεν έχει μαγιονέζα και είναι έτοιμη σε μόλις 20 λεπτά.

Υλικά

  • 1 κ. baby πατάτες, κομμένη στην μέση και σε τέταρτα
  • 1 κούπα αγγούρι, σε κομμάτια
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon ή ολικής άλεσης
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. ξύδι μήλου
  • 2 – 4 κ.σ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
  • Γενναιόδωρη δόση ανθό αλατιού & πιπέρι, & έξτρα για τη γεύση
  • ½ - 1 κ.γ. σπόρους άγριο κύμινο, προαιρετικό
  • Χυμός από 1 λεμόνι, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Πατάτες: Πλύνετε και τρίψτε τις πατάτες. Τοποθετείστε σε μια μεσαία κατσαρόλα. Γεμίστε με νερό. Βράστε το νερό και τις πατάτες, χαμηλώνοντας τη θερμοκρασία. Στη συνέχεια σιγοβράστε για 5 – 6 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να είναι τρυφερές. Στραγγίστε χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι. Μετά, ξεπλύνετε τις πατάτες κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό για περίπου 10 δευτερόλεπτα. Αφήστε στην άκρη.

Προετοιμασία: καθώς μαγειρεύετε τις πατάτες, ετοιμάστε το κρεμμύδι και τον άνηθο για το dressing.

Dressing πατάτας: σε ένα μικρό μπολ, ενώστε τις πατάτες, τα κρεμμύδια, το αγγούρι και τον άνηθο. Περιχύστε πάνω από τη σαλάτα. Προσθέστε περισσότερο αλάτι, πιπέρι και άνηθο. Στύψτε από πάνω λεμόνι.

Περισσεύματα: διατηρήστε στο ψυγείο σε αεροστεγές σκεύος για έως και 5 ημέρες.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://simple-veganista.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post