Vegan πατατοσαλάτα
Περιέχει φρέσκο άνηθο, δεν έχει μαγιονέζα και είναι έτοιμη σε μόλις 20 λεπτά.
Υλικά
- 1 κ. baby πατάτες, κομμένη στην μέση και σε τέταρτα
- 1 κούπα αγγούρι, σε κομμάτια
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon ή ολικής άλεσης
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. ξύδι μήλου
- 2 – 4 κ.σ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
- Γενναιόδωρη δόση ανθό αλατιού & πιπέρι, & έξτρα για τη γεύση
- ½ - 1 κ.γ. σπόρους άγριο κύμινο, προαιρετικό
- Χυμός από 1 λεμόνι, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Πατάτες: Πλύνετε και τρίψτε τις πατάτες. Τοποθετείστε σε μια μεσαία κατσαρόλα. Γεμίστε με νερό. Βράστε το νερό και τις πατάτες, χαμηλώνοντας τη θερμοκρασία. Στη συνέχεια σιγοβράστε για 5 – 6 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να είναι τρυφερές. Στραγγίστε χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι. Μετά, ξεπλύνετε τις πατάτες κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό για περίπου 10 δευτερόλεπτα. Αφήστε στην άκρη.
Προετοιμασία: καθώς μαγειρεύετε τις πατάτες, ετοιμάστε το κρεμμύδι και τον άνηθο για το dressing.
Dressing πατάτας: σε ένα μικρό μπολ, ενώστε τις πατάτες, τα κρεμμύδια, το αγγούρι και τον άνηθο. Περιχύστε πάνω από τη σαλάτα. Προσθέστε περισσότερο αλάτι, πιπέρι και άνηθο. Στύψτε από πάνω λεμόνι.
Περισσεύματα: διατηρήστε στο ψυγείο σε αεροστεγές σκεύος για έως και 5 ημέρες.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment