#Vegan -Σαλάτα με κριθαράκι και αγκινάρες
Μαγειρέψτε αυτό το πιάτο και συνδυάστε τις Μεσογειακές γεύσεις από το κριθαράκι, τα λαχανικά, τις ελιές και το ελαιόλαδο!
Υλικά:
- ½ μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
- 100 γρ. κριθαράκι
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 ψημένες πιπεριές, κομμένες
- 12 ελιές Καλαμών, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
- 150 γρ. καρδιές αγγινάρας, στεγνομένες, κομμένες σε φέτες
- 6 ντοματίνια, ψιλοκομμένα
- Μια μεγάλη χούφτα βασιλικού
- Ανθός αλατιού
Μέθοδος:
Ανακατέψτε το κρεμμύδι μαζί με το ξύδι και αφήστε τα λίγο καθώς μαγειρεύετε το κριθαράκι.
Μαγειρέψτε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας που έχετε επιλέξει και στη συνέχεια, στραγγίστε πολύ καλά.
Παίρνουμε τις αγκινάρες και τις καθαρίζουμε ώστε να μας μείνουμε μόνο οι καρδιές. Στη συνέχεια, τις πλένουμε καλά με πολύ νερό.
Μετά, παίρνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα και τις βάζουμε μέσα μαζί νερό και λίγο ανθό αλατιού. Τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε να βράσουν για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι οι καρδιές να είναι μαλακές. Τις αφαιρούμε από το νερό και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Στη συνέχεια, πάρτε ένα μεγάλο μπολ και βάλτε μέσα το κριθαράκι, το ελαιόλαδο, το μείγμα από το κρεμμύδι και τα λαχανικά και ανακτέψτε. Προσθέστε λίγο βασιλικό και ανακατέψτε ξανά.
Καλή απόλαυση!
Συνταγή: https://www.olivemagazine.com
Leave a comment