#Vegan -Σαλάτα με kale
Είναι κατάλληλη για vegans & vegetarians και έχει σπουδαία διατροφική αξία.
Για παράδειγμα, προσφέρει πάνω από το 300% της ημερήσιας ανάγκης σε βιταμίνη Κ που είναι σημαντική για την πήξη του αίματος, τα δυνατά κόκαλα και την υγεία της καρδιάς.
Υλικά (για δύο μερίδες):
- 4 κούπες (170 γρ.) ψιλοκομμένο kale
- 1 μεσαίο αβοκάντο κομμένο σε φέτες ή κύβους
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 28 γρ. κουκουνάρι
- Λίγα cranberries
- ½ κ.σ. χυμός λεμονιού
- Ανθός αλατιού
- Πιπέρι
Μέθοδος:
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέματος προσθέστε το kale και το ελαιόλαδο. Ανακατέψτε τα απαλά για περίπου 1-2 λεπτά ή μέχρι τα φύλα να είναι μαλακά.
Στη συνέχεια, προσθέστε το κουκουνάρι, το χυμό λεμονιού, το αβοκάντο και τα cranberries και ανακατέψτε. Γαρνίρετε με ανθό αλατιού και πιπέρι.
Σερβίρετε αμέσως και απολαμβάνετε!
Συνταγή: https://www.healthline.com
Leave a comment