dips ·
Vegan Caesar dressing
Είναι τόσο υπέροχο που μπορεί να εξαφανιστεί σε μόλις 5 λεπτά.
Υλικά
- 1 μεσαία σκελίδα σκόρδου
- ½ κούπα ρεβίθια, βρασμένα και στραγγισμένα
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 2 κ.σ. κίτρινη πάστα miso
- 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
- 12 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. ανθός αλατιού
- Φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεφλουδίστε και χοντροκόψτε το σκόρδο.
Στραγγίστε τα ρεβίθια και κρατήστε ¼ κούπας από το νερό τους για το dressing. Σε ένα μεγάλο μπλέντερ, τοποθετείστε το σκόρδο, τα ρεβίθια, το υγρό, τον χυμό λεμονιού, την light miso paste, την μουστάρδα, το ελαιόλαδο, τον ανθό αλατιού και το πιπέρι. Ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες dressing. Αυτή η ποσότητα είναι αρκετή για 1 κούπα.
Σερβίρετε άμεσα ή αποθηκεύστε στο ψυγείο.
Φέρτε το dressing σε θερμοκρασία δωματίου πριν το σερβίρισμα.
Leave a comment