#Vegan- Bowl με ανανά και ρύζι
Υλικά
- 250 γρ. ρύζι
- 1/2 ανανάς, κομμένος σε μικρούς κύβους
- 1 κ.σ. sesame oil
- 2 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε μικρά κομμάτια
- ½ κούπα φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- σουσάμι, για το σερβίρισμα
- μια χούφτα φρέσκο κόλιανδρο, για το σεβίρισμα
Για τη σος
- 4 κ.σ. αμυγδαλοβούτυρο
- 3 κ.σ. σόγια σος
- 1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- χυμός από 1 λάιμ
Εκτέλεση
Μαγειρεύουμε το ρύζι, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο sesame oil, σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τον ανανά για περίπου 5'.
Παράλληλα, σε ένα μπολ, μεταφέρουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα υλικά της σος μας.
Σε ένα βαζάκι, προσθέτουμε όλα τα υλικά της σος και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε, τη σος στο μπολ, και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε σε ένα από τα αγαπημένα μας coconut bowl, βάζοντας 3 μεγάλες κουταλιές ρύζι, λίγο ανανά ,προσθέτουμε το μείγμα από το μπολ, και γαρνίρουμε με σουσάμι και φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
Leave a comment