#Vegan -Σαλάτα με μαύρο ρύζι

Απολαύστε αυτό το γευστικό καλοκαιρινό συνοδευτικό ή κυρίως και στη δουλειά καθώς το μεταφέρετε εύκολα.

Υλικά

  • 400 γρ. μαύρο ρύζι μαγειρεμένο
  • 200 γρ. νεροκάρδαμο
  • 250 γρ. ντοματίνια κομμένα στην μέση
  • 5 πράσινα κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
  • 200 γρ. σπόρους ροδιού
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 3 κ.σ. ταχίνι
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • Ξύσμα και χυμός από 2 λεμόνια
  • 1 κ.σ. σιρόπι αγαύης
  • Πασπάλισμα από ελαιόλαδο και ανάμεικτους καρπούς, για το σερβίρισμα

Μέθοδος

Σε ένα μπολ ενώστε το ρύζι με τον νεροκάρδαμο, τα ντοματίνια, τα πράσινα κρεμμύδια και τους σπόρους ροδιού.

Ξεφλουδίστε το αβοκάντο και αφαιρέστε το κουκούτσι. Στη συνέχεια βάλτε το σε ένα μπλέντερ μαζί με το ταχίνι, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και τον χυμό από 1 ½ λεμόνια, το σιρόπι αγαύης και 75 ml νερό.

Ανακατέψτε τη σαλάτα με ξύσμα και χυμό από ½ λεμόνι, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και σερβίρετε με μείγμα σπόρους και dressing αβοκάντο.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.deliciousmagazine.co.uk/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post