#Vegan -Σαλάτα με μαύρο ρύζι
Απολαύστε αυτό το γευστικό καλοκαιρινό συνοδευτικό ή κυρίως και στη δουλειά καθώς το μεταφέρετε εύκολα.
Υλικά
- 400 γρ. μαύρο ρύζι μαγειρεμένο
- 200 γρ. νεροκάρδαμο
- 250 γρ. ντοματίνια κομμένα στην μέση
- 5 πράσινα κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
- 200 γρ. σπόρους ροδιού
- 1 ώριμο αβοκάντο
- 3 κ.σ. ταχίνι
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- Ξύσμα και χυμός από 2 λεμόνια
- 1 κ.σ. σιρόπι αγαύης
- Πασπάλισμα από ελαιόλαδο και ανάμεικτους καρπούς, για το σερβίρισμα
Μέθοδος
Σε ένα μπολ ενώστε το ρύζι με τον νεροκάρδαμο, τα ντοματίνια, τα πράσινα κρεμμύδια και τους σπόρους ροδιού.
Ξεφλουδίστε το αβοκάντο και αφαιρέστε το κουκούτσι. Στη συνέχεια βάλτε το σε ένα μπλέντερ μαζί με το ταχίνι, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και τον χυμό από 1 ½ λεμόνια, το σιρόπι αγαύης και 75 ml νερό.
Ανακατέψτε τη σαλάτα με ξύσμα και χυμό από ½ λεμόνι, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και σερβίρετε με μείγμα σπόρους και dressing αβοκάντο.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment