Τονοσαλάτα με ρεβύθια
Είναι φρέσκο και δροσερό πιάτο με ανάλαφρη γεύση!
Υλικά (για 4 μερίδες):
- 500 γρ. ρεβύθια, βρασμένα, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
- 180 γρ. τόνος σε νερό
- 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- ½ κούπα κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- ½ κούπα φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος
- 4 κ.γ. κάπαρη, ξεπλυμένη
- 1 ½ κ.γ. φρέσκο δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
- ½ κούπα χυμό λεμονιού
- 4 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- Φρέσκο τριμμένο πιπέρι, για τη γεύση
- ¼ κ.γ. ανθός αλατιού
- 8 κούπες ανάμεικτα πράσινα λαχανικά
Μέθοδος:
Από το προηγούμενο βράδυ, βάζουμε τα ρεβύθια σε νερό, μέχρι να φουσκώσουν. Τα σουρώνουμε και τα βράζουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να είναι μαλακά. Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε ξανά και τα αφήνουμε στην άκρη.
Στη συνέχεια, παίρνουμε ένα μεσαίο μπολ και βάζουμε μέσα τα ρεβύθια, τον τόνο, την πιπεριά, το κρεμμύδι, τον άνηθο, το δενδρολίβανο, το ¼ κούπας χυμό λεμονιού και 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε πιπέρι.
Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο μπολ ενώνουμε το ¼ κούπας λεμονιού, τις 2 κ.σ. ελαιόλαδου και τον ανθό αλατιού. Προσθέτουμε πράσινη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά. Χωρίζουμε τη σαλάτα των λαχανικών σε 4 πιάτα και βάζουμε πάνω από το καθένα τη τονοσαλάτα.
Συνταγή: http://www.eatingwell.com
Leave a comment