Σαλάτα με τόνο, λαχανικά και ελληνικό γιαούρτι
Ένα πλήρες γεύμα γεμάτο πρωτεΐνες που μπορείτε να φτιάξετε από πιο νωρίς.
Υλικά
- 2 κοτσάνια σέλερι, χοντροκομμένα
- 1 αγγούρι, χοντροκομμένο
- ½ κόκκινο κρεμμύδι, σε κομμάτια
- 1 κούπα κόκκινα σταφύλια, χωρίς κουκούτσια και κομμένα στην μέση
- 1 κούπα αμύγδαλα, χοντροκομμένα
- 2 ½ κούπες ρεβίθια, ξεπλυμένα, στραγγισμένα χωρίς φλούδα
- 400 γρ. τόνος, στραγγισμένος και σε κομμάτια (2 κεσεδάκια)
- 1 κούπα ελληνικό γιαούρτι
- 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
- Χυμός από ½ λεμόνι
- ¼ κ.γ. ανθός αλατιού και πιπέρι
Εκτέλεση
Ενώστε το γιαούρτι, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μικρό μπολ. Ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
Ενώστε τα υπόλοιπα υλικά μαζί με το μείγμα ελληνικού γιαουρτιού σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατέψτε καλά.
Μπορείτε να το φάτε με τορτίγια, sandwich ή μαρούλι. Μπορείτε να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο για έως και 4 ημέρες.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment