#Vegan -Παραδοσιακή ελληνική φάβα
Η φάβα είναι κρεμώδης και υγιεινή. Είναι γεμάτη αντιοξειδωτικά και φυτικές πρωτεϊνες.
Υλικά:
- ½ κιλά φάβα
- 2 ολόκληρα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- Ανθός αλατιού
- Πιπέρι
- Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Λεμόνι
- Μαϊντανός
Μέθοδος:
Ξεπλένετε την φάβα. Βράστε την μαζί με τα κρεμμύδια και 6-7 κούπες νερό για περίπου 1 ½ ώρα. Στη συνέχεια, βάλτε το σε έναν μύλο ή παρασκευαστή πουρέ.
Παίρνετε τον πουρέ και τον βάζετε ξανά στην κατσαρόλα και τον ζεσταίνετε. Προσθέτετε λίγο ανθό αλατιού, πιπέρι και περίπου ¼ κούπα ελαιόλαδο. Αφήστε το να βράσει για λίγα λεπτά.
Σερβίρετε με λίγο ψιλοκομμένο ωμό κρεμμύδι, μαϊντανό και λεμόνι.
Συνταγή: https://www.olivetomato.com
Leave a comment