Μεσογειακό dip με ντομάτα και φέτα
Ένα όμορφο και γευστικό dip που είναι εύκολο να το φτιάξετε. Μπορείτε να το σερβίρετε και ως σαλάτα ή ως topping σε αυγά scrambled ή ομελέτες.
Μερίδες: 6 – 8
Υλικά
- 4 κούπες ντοματίνια, κομμένα σε τέταρτα
- ½ κούπας ελιές Καλαμών, σε φέτες
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 2 κ.σ. λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
- 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
- 1 κ.γ. ξύδι βαλσάμικου
- 10 στροφές φρέσκο μαύρο πιπέρι
- 170 γρ. τυρί φέτα, τριμμένο
- 1/3 κούπας φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Ενώστε τα ντοματίνια και τις ελιές σε μια μεγάλη πιατέλα σερβίρισματος ή σε ένα μεσαίο μπολ. Αφήστε τα στην άκρη.
Σε ένα μικρό μπολ, ενώστε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, τις λιαστές ντομάτες, το σκόρδο, το ξύδι και το πιπέρι. Ενώστε καλά. Περιχύστε πάνω από το μείγμα με τις ντομάτες και τις ελιές. Ανακατέψτε καλά.
Πασπαλίστε με τυρί φέτα και ψιλοκομμένο βασιλικό πάνω από τις ντομάτες. Ανακατέψτε απαλά για να ενώσετε. Σερβίρετε άμεσα. Αυτό το dip είναι φρέσκο και οι ντομάτες συνεχίζουν να βγάζουν τους χυμούς τους.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment