Θρεπτικά spreads: Σως κάσιους & Χούμους κόκκινης φακής
Η Dr Άντζελα Σπανού μας προτεινει δύο πεντανόστιμες θρεπτικές συνταγες για spreads που θα μας συντροφεύσουν σε κάθε λιγούρα μας χωρίς ενοχές.
Τα τελευταία χρόνια σχολείται με την Προληπτική Ιατρική-Διατροφή και Μέσω του προσωπικού της blog το οποίο ξεκίνησε το 2018 (http://www.puremomentum.gr/), θέλει να παρουσιάσει την μαγεία της χορτοφαγικής διατροφής και το μεγαλείο των αγνών υλικών.
Σως κάσιους
Υλικά
- 1 κούπα μουλιασμένα κάσιους
- 2 κ.σ. λευκό ξύδι
- 2 κ. Σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπερι
- ½ κούπα νερό
- Χυμός 1 λεμονιού
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Προαιρετικά 1 κ. σ. διατροφική μαγιά
Εκτέλεση
Σε ένα μπλέντερ ανακατέυουμε όλα τα υλικά. Χτυπάμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί.
Μεταφέρουμε τη σως σε ένα μπολ, ή ένα από τα αγαπημένα μας coconut bowls και σερβίρουμε μαζί με λαχανικά, μακαρόνια ή ψωμί.
Αποθηκεύουμε την σως στο ψυγείο καλά κλεισμένη για έως και 4 ημέρες.
Χούμους κόκκινης φακής
Υλικά
- 1 κούπα κόκκινες φακές βρασμένες
- 1/4 κούπας ηλιόσποροι
- 1/4 κούπας ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. αμυγδαλοβούτυρο
- Χυμός μισού λεμονιού
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Μισό κ.γ. αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1/2 κ.γ. κύμινο
Εκτέλεση
Σε ένα μπλέντερ ανακατέυουμε όλα τα υλικά. Χτυπάμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί.
Μεταφέρουμε τη σως σε ένα μπολ ή σε ένα από τα αγαπημένα μας coconut bowls και σερβίρουμε μαζί με λαχανικά, μακαρόνια ή ψωμί.
Αποθηκεύουμε την σως στο ψυγείο καλά κλεισμένη για έως και 4 ημέρες.
Leave a comment