Γευστικά ψητά καρότα
Ψήστε τα μαζί με φέτες λεμονιού και φρέσκο θυμάρι μέχρι να είναι τρυφερά.
Υλικά
- 10 – 12 μεσαία προς μεγάλα καρότα
- 1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
- 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
- ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
- ½ κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
- 1 κ.γ. ανθός αλατιού
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Φρέσκο θυμάρι, προαιρετικά
- 4 φέτες λεμονιού
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 205 βαθμούς.
Ξεφλουδίστε τα καρότα και κόψτε τα σε φέτες.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ενώστε το ξύδι βαλσάμικο, τη μουστάρδα, τη σκόνη σκόρδου, το θυμάρι και το αλάτι. Σιγά σιγά προσθέστε το ελαιόλαδο. Προσθέστε και τα καρότα και ανακατέψτε καλά.
Στη συνέχεια, ετοιμάστε τη λαδόκολλα. Βάλτε πάνω τα καρότα σε μια ίσια στρώση. Προσθέστε τις φέτες λεμονιού και φρέσκο θυμάρι, πάνω από τα καρότα.
Ψήστε για 20 λεπτά. Ανακατέψτε και ψήστε για 15 – 20 λεπτά, ανάλογα με το πόσο χοντρά είναι τα καρότα. Δοκιμάστε και προσθέστε λίγο περισσότερο αλάτι και φρέσκο τριμμένο πιπέρι. Σερβίρετε και απολαύστε!
Συνταγή: https://www.acouplecooks.com/
Leave a comment