Ταμπουλέ με κινόα και φράουλα

Υλικά

  • 1 κούπα κινόα
  • 1 ½ κούπες νερό
  • 450 γρ. φράουλες
  • 2 κούπες αγγούρι, σε κομμάτια
  • ¼ κόκκινο κρεμμύδι, σε μικρά κομμάτια
  • 1 κούπα φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 1 κούπα φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 4 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι κόκκινου κρασιού
  • 2 – 3 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού
  • ½ κ.γ. ανθός αλατιού, + έξτρα γεύση
  • Φρέσκο τριμμένο πιπέρι
  • Προαιρετικά: φέτα, κατσικίσιο τυρί, ψητά φιστίκια, ψητά αμύγδαλα

Εκτέλεση

Ξεπλύνετε την κινόα καλά και στραγγίστε. Σε μια μεσαία κατσαρόλα προσθέστε 1 ½ κούπες νερό και κινόα. Βράστε. Καλύψτε, χαμηλώστε τη θερμοκρασία και μαγειρέψτε για 15 λεπτά. Σβήστε τη φωτιά, αφήνοντας την κατσαρόλα καλυμμένη, για 5 λεπτά. Αφήστε την κινόα να «κάτσει» και να κρυώσει.

Προσθέστε την κρύα κινόα σε ένα μεγάλο μπολ. Κόψτε τις φράουλες σε κομμάτια και προσθέστε στο μπολ. Κόψτε το αγγούρι και το κρεμμύδι σε κομματάκια. Ψιλοκόψτε τον δυόσμο και τον μαϊντανό (μην ξεχάσετε τα βότανα, αυτά κρύβουν όλη τη γεύση) και προσθέστε τα στο μπολ. Μπορείτε να προσθέσετε και έξτρα, σύμφωνα με την προτίμησή σας. Ανακατέψτε απαλά.

Ρίξτε ελαιόλαδο, ξύδι, χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε. Αφήστε τη σαλάτα να «κάτσει» κάποια λεπτά. Ανακατέψτε ξανά. Δοκιμάστε και προσαρμόστε το αλάτι και το λεμόνι. Η κινόα θα απορροφήσει κάποιο αλάτι. Ελέγξτε ξανά πριν το σερβίρισμα. Σερβίρετε σε μια μεγάλη πιατέλα, μαζί με φρέσκα βότανα.

Για έξτρα γεύση, προσθέστε φέτα, κατσικίσιο τυρί ή ξηρούς καρπούς.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.feastingathome.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post