#Vegan -Μεσογειακή σαλάτα ταμπουλέ
Αποτελείται από ψιλοκομμένα λαχανικά, φρέσκο μαϊντανό και πλιγούρι ενώ είναι εμπλουτισμένη με χυμό λεμονιού και λάδι.
Συστατικά
- ½ φλιτζανιού βρασμένο και καλά στραγγισμένο πλιγούρι
- 4 ντομάτες πολύ καλά κομμένες
- 1 αγγούρι πολύ καλά κομμένο
- 2 ματσάκια μαϊντανού ψιλοκομμένα
- 12–15 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
- 4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3–4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού (ή λεμονάδα, αν προτιμάτε)
- 3–4 κουταλιές της σούπας Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο
- Συνοδεύεται με τρυφερά φύλλα μαρουλιού (προεραιτικό)
Μέθοδος
Πλένουμε το πλιγούρι καλά και το μουλιάζουμε στο νερό για 5-7 λεπτά. Στραγγίζουμε πολύ καλά (ζουλάμε το πλιγούρι με το χέρι ώστε να φύγει όλο το νερό) και το βάζουμε στην άκρη.
Κόβουμε πολύ καλά τα λαχανικά, τα βότανα και τα φρέσκα κρεμμύδάκια. Φροντίζουμε να βάλουμε τις ντομάτες σε ένα σουρωτήρι ώστε να αφαιρεθεί όλος ο χυμός.
Τοποθετούμε τα κομμένα λαχανικά, τα βότανα, τα πράσινα κρεμμύδια σε ένα bowl ή σε ένα πιάτο. Προσθέτουμε το πλιγούρι και βάζουμε από πάνω τον ανθό αλατιού. Ανακατεύουμε απαλά.
Τώρα προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ξανά.
Αν έχουμε λίγο παραπάνω χρόνο, καλύπτουμε το ταμπουλέ και το βάζουμε στο ψυγείο για 40 λεπτά. Μετά το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο σερβιρίσματος.
Καλή απόλαυση!
Συνταγή: https://www.themediterraneandish.com
Leave a comment