Σαλάτα με γλυκοπατάτες, ρεβίθια, φέτα και dressing με ταχίνι

Πασπαλίστε το dressing πάνω στη σαλάτα για έξτρα γεύση.

Υλικά

  • 3 γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μπουκίτσες
  • 3 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο και έξτρα για πασπάλισμα
  • Ανθός αλατιού
  • Πιπέρι
  • ½ κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, σε φέτες
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • 2 κούπες ρεβίθια, βρασμένα και στραγγισμένα
  • 1 κ.γ. harissa
  • ½ αγγούρι, κομμένο οριζόντια και κομμένο μετά σε κομμάτια
  • 20 γρ. φρέσκος πλατύφυλλος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 15 γρ. δυόσμος, χοντροκομμένος
  • 15 γρ. άνηθος, χοντροκομμένος
  • 100 γρ. φέτα και κομμένη σε κομμάτια
  • 4 κ.σ. ελληνικό γιαούρτι
  • 1 κ.σ. ταχίνι

Μέθοδος

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Τοποθετείστε τις πατάτες σε μια μονή στρώση σε ένα μεγάλο ταψί. Αλατοπιπερώστε, πασπαλίστε με ελαιόλαδο και ρίγανη. Ανακατέψτε και ψήστε 25 λεπτά. Τοποθετείστε το κόκκινο κρεμμύδι σε ένα μπολ μαζί με αλάτι και τον χυμό από 1 λεμόνι.

Την ίδια ώρα, σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα ρεβίθια με την harissa και 1 κ.γ. ελαιόλαδο. Μετά από 25 λεπτά, αφαιρέστε το ταψί από τον φούρνο και σπρώξτε τις γλυκοπατάτες στην άκρη. Προσθέστε τα ρεβίθια στο ταψί και ψήστε για 10 λεπτά.

Ανακατέψτε τις γλυκοπατάτες, τα ρεβίθια, το αγγούρι και τα βότανα σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας. Στη συνέχεια πασπαλίστε με φέτα. Στραγγίστε τα κόκκινα κρεμμύδια και τοποθετείστε τα πάνω.

Σε ένα μπολ ανακατέψτε γιαούρτι με ταχίνι και το υπόλοιπο λεμόνι και λάδι. Αλατοπιπερώστε. Σερβίρετε ανακατεμένη τη σαλάτα με το dressing ή στο πλάι.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.deliciousmagazine.co.uk/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post